REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai trečiadienį pareiškė įtarimus dėl galimo kyšininkavimo buvusiam Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos viršininkui Gintarui Bagužiui.

REKLAMA
REKLAMA

 

Buvęs pareigūnas įtariamas tuo, kad, būdamas valstybės tarnautoju, savo naudai tiesiogiai susitarė priimti kyšį už Šengeno vizos galiojimo pratęsimą, pranešė policija. G.Bagužis apsilankė policijoje su savo advokate, įtariamajam buvo paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

REKLAMA

„Įtariama, kad galimai per tarpininką buvo susitarta dėl kyšio paėmimo už teisėtą veikimą - tai yra už išduotos vienkartinės Šengeno vizos galiojimo laikotarpio pratęsimą Jordanijos piliečiui“, - BNS sakė Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas. Jo teigimu, kyšio suma „tikrai nėra įspūdinga“, bet ji tyrimo sumetimais neatskleidžiama.

Be G.Bagužio įtarimai pareikšti ir dar vienam asmeniui, ji įtariamas prekyba poveikiu. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šiemet.

REKLAMA
REKLAMA

G.Bagužis nuo rugsėjo 14 dienos atleistas iš pareigų savo noru dėl laikino nedarbingumo.

Policijos departamento Imuniteto valdyboje atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba neseniai buvo patekusi į pareigūnų akiratį.

Rusijos piliečiui Achmedui Jevlojevui, kuris žiniasklaidoje vadintas „įteisintu vagimi“, leidimą gyventi Lietuvoje Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato atstovai išdavė sausio 29 dieną. Pareigūnai taip pat analogišką leidimą ketino išduoti ir Olegui Šamaninui, bet įsikišus ministerijai ir policijos generaliniam komisarui, procedūros buvo sustabdytos. A. Jevlojevui išduoto leidimo galiojimas buvo sustabdytas. Ministerijos atstovai tuo metu sakė neatmetantys, kad pareigūnų veiksmai galėjo būti atlikti už neteisėtą atlygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi arba įgaliojimų viršijimo inicijavo Vidaus reikalų ministerija. Juo siekta išsiaiškinti, kurios tarnybos - Migracijos departamento ar Vilniaus policijos - pareigūnai yra atsakingi už minėtą veiksmą. Vėliau ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

E.Jablonsko teigimu, šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas su A.Jevlojevo byla nėra susijęs.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų