REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Anot Rusijos ambasadoriaus Lenkijoje, „neįmanoma“, kad Rusija pakartos tokį įsiveržimą, kaip buvo Ukrainoje, į Baltijos šalis ar Lenkiją.

REKLAMA
REKLAMA

Ambasadorius Sergejus Andrejevas ketvirtadienį sakė Lenkijos radijui „Radio 1“, kad Rusijos veiksmai Kryme buvusi „išskirtinė situacija“ ir kad „perkelti tai į kitas šalis ir kitus regionus neįmanoma“.

REKLAMA

Rusija 2014-ųjų kovo mėnesį aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, prieš tai, keliomis savaitėmis anksčiau, įvedusi ten savo ginkluotųjų pajėgų.

Jeigu Lenkijos politikai „sako, kad esama grėsmės iš Rusijos Lenkijai ar Baltijos valstybėms, kyla esminis klausimas – kodėl Rusijai reikia grasinti šioms šalims?“, pažymėjo S.Andrejevas.

Jis atmetė prielaidas, kad Rusija nori išplėsti savo įtakos sritį šalia Rusijos esančiose Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis) ir gynybos ministras Tomaszas Siemoniakas (Tomašas Semoniakas) Maskvos veiksmus laiko grėsme regiono saugumui.

Jie stengiasi stiprinti šalies gynybos pajėgas, ragindami lenkus dalyvauti kariniuose mokymuose, planuodami ginkluotės pirkinius, rengdami didelius NATO manevrus, kuriuose šiemet dalyvauja iki 10 tūkst. užsienio karių.

Rusijos ambasadorius S.Andrejevas mano, kad įtampa santykiuose su Lenkija „atslūgs ir jie grįš į normalų lygi“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų