REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Seimo laikinoji komisija penktadienį pritarė siūlymui parlamentui leisti dėl teismo įžeidimo baudžiamojon atsakomybėn traukti Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą, komisijos pažyma ir atitinkamas rezoliucijos projektas iki šiol neregistruoti Seimo posėdžių sekretoriate.

REKLAMA
REKLAMA

Šių dokumentų neregistravus Seimo posėdžių sekretoriate, V.Uspaskicho imuniteto klausimo negalima svarstyti per plenarinį posėdį.

REKLAMA

Komisijos pirmininkas „tvarkietis“ Petras Gražulis BNS sakė po komisijos patvirtintu projektu nepasirašysiantis ir jo neregistruosiantis, nes jam nepritaria ir ketina pareikšti atskirąją nuomonę. „Tvarkietis“ tvirtino raštu kreipęsis į pavaduotoją konservatorių Sergejų Jovaišą, kad dokumentus pasirašytų ir registruotų jis.

„Aš nepasirašiau, nes pasirašysiu ir registruosiu atskirąją nuomonę. Tai jei S.Jovaiša nepasirašė kaip pavaduotojas, jos ir neregistruotos“, - BNS sakė P.Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau S.Jovaiša BNS tvirtino nematantis teisinių prielaidų jam registruoti projektą, kurį Seimo sudaryta komisija patvirtino komisija balsavimu.

„Jeigu komisijos pirmininkas fiziškai dalyvauja, jis neturėtų permesti tos atsakomybės kitiems. Aišku, jis turėjo kitokią nuomonę ir V.Uspaskichui lyg ir kažkokį reveransą darė, tai nenori pasirašyti, bet jis privalo tą padaryti. Turėtų būti tam tikros priežastys, (nepasirašyti - BNS), jis atsakingas už tai, jei būtų išvykęs kur nors, ar susirgęs, tai suprantama. Dabar jis nenori, kad jo parašas būtų po tekstu, kuris netenkins jo „kompanionų“, - sakė konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už rezoliucijos projektą, kuriuo siūloma leisti traukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn, penktadienį balsavo šeši komisijos nariai - konservatorių, liberalų ir socialdemokratų atstovai. Penki buvo prieš, jie ketina registruoti atskirąją nuomonę.

Pirmoji balsuoti komisijai buvo pateikta komisijos pirmininko „tvarkiečio“ P.Gražulio parengta pažyma, tačiau balsų jai patvirtinti neužteko - penki nariai buvo už, trys - prieš, trys susilaikė. P.Gražulio siūlymą palaikė „tvarkiečiai“, „darbiečiai“ bei „Drąsos kelio“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguoti komisijos nariai. P.Gražulis siūlė neduoti sutikimo V.Uspaskichą traukti baudžiamojon atsakomybėn.

REKLAMA

Seimo statutas numato, jog kai tyrimo komisija parengia ir paskelbia savo pažymą bei rezoliucijos projektą, Seimo nario asmens neliečiamybės atėmimo klausimas įrašomas į Seimo artimiausio posėdžio darbotvarkę.

V.Uspaskichą traukti baudžiamojon atsakomybėn prašoma dėl nepagarbos teismui.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų