REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius Vienoje (Austrija) vykstančioje tarptautinėje Branduolinio saugumo konferencijoje skaitė pranešimą ir susitiko su Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) generaliniu direktoriumi Yukiya Amano. Susitikime su Y. Amano aptarta branduolinių projektų Lietuvoje eiga, kalbėta ir apie Lietuvos kaimynystėje vystomus branduolinius projektus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien Lietuva perėmė Europos Sąjungos Tarybos vairą. Tai, kad pirmininkavimą pradedame Vienoje, kur yra įsikūrusi Tarptautinės atominės energijos agentūra, parodo, kad branduolinei energetikai ir ypač jos saugumo aspektui, Lietuva ir visa Europos Sąjunga skiria didelį dėmesį“ – susitikimo metu kalbėjo J. Neverovičius.

REKLAMA

Anot Energetikos ministro, Lietuvai bendradarbiavimas su TATENA ir šios organizacijos parama yra ypatingai svarbūs, sprendžiant branduolinės energetikos klausimus – įgyvendinant Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimą ir priimant sprendimus dėl naujos regioninės atominės elektrinės projekto.

Aptariant branduolinės energetikos perspektyvas, J. Neverovičius TATENA generalinį direktorių informavo, kad Lietuvos Vyriausybės pozicija yra pritarti Visagino atominės elektrinės statyboms, jei šis projektas bus ekonomiškai pagrįstas bei įgyvendinamas kartu su regioniniais partneriais. Ministras taip pat priminė, kad didelis tarptautinės bendruomenės dėmesys turėtų būti skiriamas Lietuvos kaimynystėje įgyvendinamiems branduoliniams projektams siekiant, kad šie projektai atitiktų tarptautinius branduolinės saugos ir saugumo reikalavimus. Rusijos ir Baltarusijos atominių elektrinių projektai prie Lietuvos sienų vystomi pažeidžiant tarptautinių konvencijų, reglamentuojančių branduolinę saugą ir saugumą, reikalavimus.

Taip pat įvyko energetikos ministro J.Neverovičiaus susitikimai su JAV energetikos sekretoriumi Ernest J. Moniz ir Airijos valstybės ministru Fergus O‘Dowd.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų