REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija(VTEK) antradienį svarstys premjero Andriaus Kubiliaus elgesį.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija svarstys Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Vytauto Gapšio prašymą įvertinti, ar ministras pirmininkas A. Kubilius, 2009 m. kreipęsis į Rusijos Federacijos pareigūnus ir dujų bendrovės „Gazprom“ vadovą dėl AB „Achema“, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų įstatymo reikalavimų.

REKLAMA

Metų pradžioje žiniasklaidoje buvo skelbta, kad 2009 metais Vyriausybės vadovas „Gazprom“ vadovui Aleksejui Mileriui ir pirmajam Rusijos vicepremjerui Viktorui Zubkovui rašė laiškus, prašydamas, kad „Achemai“ būtų sumažinta dujų kaina.

Tuo tarpu Vyriausybės spaudos tarnyba tuomet paskelbė, kad 2009 metais parašytame ir Premjero A. Kubiliaus pasirašytame laiške kompanijos „Gazprom“ vadovui nėra jokių užuominų apie kokią nors dujų kainos nuolaidą. Laiške nekalbama apie dujų kainas apskritai. Prašoma tik „Achemą“ pervesti į „Gazprom export“ sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

„Būčiau nuoširdžiai dėkingas, jei tarpininkautumėte AB „Achema“ prašymui nuo 2010 m. vasario 1 d. įmonę pervesti iš AB „Miežregiongaz“ sistemos į AB „Gazprom export“ sistemą“, – „Gazpromo“ vadovui A. Mileriui skirtame laiške rašė Ministras Pirmininkas.

Jei dėl to būtų kreipusis bendrovė „Lietuvos dujos“, būtų prašoma ir dėl jų.

Į „Gazprom export“ sistemą tiek „Lietuvos dujos“, tiek „Achema“ pervestos nuo šių metų.

Pervedimas į „Gazprom export“ sistemą nereiškia jokių nuolaidų ar mažesnių kainų, buvo pabėžta pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų