REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

13.49 val. Komentuodamas susiklosčiusią situaciją TS-LKD  frakcijos Vilniaus miesto taryboje vadovas Raimundas Alekna ,,Balsas.lt“ priminė jau prieš keletą mėnesių sakęs, kad tokios koalicijos, kurias sudaro politikos naujokai, yra trumpalaikės.

13.49 val. Komentuodamas susiklosčiusią situaciją TS-LKD  frakcijos Vilniaus miesto taryboje vadovas Raimundas Alekna ,,Balsas.lt“ priminė jau prieš keletą mėnesių sakęs, kad tokios koalicijos, kurias sudaro politikos naujokai, yra trumpalaikės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Paprastai tai būna trapios daugumos, ir jos labai greitai subyra. Tai mes matėm ir Seime, pavyzdžiui, Tautos prisikėlimo partijos politinė istorija, lygiai taip ir čia. Aš įsivaizduoju, kad Darbo partija, kuri turi patirties dirbant parlamente ir savivaldybėse, pamatė, kad per daug energijos kainuoja siekiant vieno ar kito susitarimo ar sutarti dėl kokių nors darbų“, - sakė jis.

REKLAMA

Anot R. Aleknos, kai opozicija pakankamai didelė, drausminga, gerai koordinuojanti savo veiksmus, darbiečiams kyla didelė pagunda prisijungti ir sudaryti gerokai didesnę poziciją negu dabar.

Jis patvirtino, kad TS-LKD kaip ir anksčiau, taip ir dabar kviečia darbo partijos atstovus, išrinktus į Vilniaus miesto tarybą, jungtis koaliciją.

,,Koalicija būtų  formuojama atsižvelgiant į tai, kokius rinkiminius įsipareigojimus ir darbus turim nuveikti, kokius rinkiminius pažadus sutarsime realizuoti, kokie yra prioritetai, kokių vertybių laikomės. O postai - išvestiniai dalykai“, - ,,Balsas.lt“ sakė R. Alekna.

REKLAMA
REKLAMA

12.32 val. Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas ,,Balsas.lt“ patvirtino, kad pirmadienį į jį kreipėsi Vilniaus miesto taryboje dirbantys šios partijos frakcijos nariai ir paprašė, kad partijos prezidiumas aptartų susiklosčiusią situaciją.

,,Jie nesugebėjo per visą šį laikotarpį užsitikrinti sau tiek galių, kad prisiimtų atsakomybę pagal suteiktą rinkėjų pasitikėjimą“, - sakė V. Uspaskichas.

Jis sakė sveikinantis tokį atsakingą frakcijos poziciją.

,,Jau geriau likti opozicijoje,  jeigu nesugebi pozicijoje pagal suteiktus įgaliojimus (dirbti), mes turim trečdalį šitoj koalicijoj, tai mes turim turėti trečdalį galios, kad vykdytume savo įsipareigojimus. Bet nesugebam susitarti su koalicijos partneriais, kad (tai) užsitikrintume. (...)  Matyt, nusibodo frakcijai derybos be pabaigos ir turėjo sustabdyti“, - sakė darbo partijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Uspaskicho, partijos prezidiumo posėdis vyks jau šią savaitę, tačiau kol kas nesvarstoma, su kokiomis partijomis darbiečiai dirbtų toliau.

,,Kas ir su kuo – nuspręs prezidiumas. Mes visą laiką deklaruojame, kad pasiryžę dirbti su visais ir norim, jeigu dirbtume vienoje ar kitoje koalicijoje, prisiimti tiek galių, kad vykdytume įsipareigojimus, kuriuos mums suteikė rinkėjai“, - sakė jis.

Tuo metu sostinės meras Artūras Zuokas teigia, kad ,,koalicija dirba savo darbą, kaip dirbusi“, - perdavė  jo nuomonę savivaldybės atstovas A. Nikitinas.

REKLAMA

Pirmadienį, Birželio 13 d. Darbo partijos frakcija nutarė stabdyti savo dalyvavimą Vilniaus miesto savivaldybės tarybos valdančiojoje koalicijoje.

Apie ketinimą pasitraukti iš sostinės taryboje daugumą sudarančios koalicijos „4+“ išplatintas oficialus pranešimas ir paskelbta Darbo partijos interneto svetainėje.

Frakcija kreipėsi Darbo partijos prezidiumą, prašydama skubos tvarka apsvarstyti tolimesnio bendro darbo su Vilniaus miesto valdančiosios koalicijos partneriais galimybes.

Darbo partijos vadovas, europarlamentaras Viktoras Uspaskich portalui Balsas.lt sakė, kad frakcijos pasiryžimą trauktis iš koalicijos lėmė noras gauti tiek galios, kiek savo balsais jiems patikėjo savivaldos rinkimuose dalyvavę vilniečiai. Deja, šio klausimo suderinti su kitais koalicijos nariais nepavyko.

REKLAMA

Darbiečiai kol kas iš koalicijos dar nepasitraukė, o tik sustabdė joje veiklą, laukdami partijos prezidiumo pritarimo. Paklaustas, ar išlieka tikimybė toliau dirbti „4+“ koalicijoje, V. Uspaskich atsakė: „Nenoriu smulkiai gilintis, kol nepriimtas sprendimas, bet greičiausiai pasitrauks. Tai – ne vienadienis dalykas, tokių kalbų buvo ir anksčiau“.

Ar iš valdančiosios koalicijos pasitraukusi Darbo partijos frakcija formuotų naują valdančiąją koaliciją, ar dirbtų opozicijoje, V. Uspaskich neprognozavo, nes, jo teigimu, pirmiau reikia galutinai išspręsti bendradarbiavimo su dabartiniais politiniais partneriais klausimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų