REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Civiliniame kodekse siūloma įtvirtinti, kad teismas priteisia paramą pilnamečiam vaikui, besimokančiam bendrojo lavinimo, profesinio mokymo įstaigose ar aukštosiose mokyklose nuolatine studijų forma ir ne vyresniam negu 24 metų, tik įvertinęs paramos būtinumą bei tėvų galimybę teikti tokią paramą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią Civilinio kodekso pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Julius Sabatauskas.

REKLAMA

Jis tikisi, kad priėmus ją būtų užtikrintas teisinio reguliavimo nuoseklumas, Civilinio kodekso nuostatos būtų suderintos su Konstitucinio Teismo pozicija.

Šiuo metu Civiliniame kodekse nustatyta, kad išlaikymą teismas priteisia, kol vaikas sulaukia pilnametystės, išskyrus atvejus, kai vaikas yra nedarbingas dėl invalidumo, kuris jam nepilnamečiui nustatytas, arba kai vaikui būtina parama, jis mokosi vidurinių, aukštųjų ar profesinių mokyklų dieniniuose skyriuose ir yra ne vyresnis negu 24 metų.

REKLAMA
REKLAMA

2007 m. birželio 7 d. Konstitucinis Teismas savo nutarimu pripažino, kad tokia Civilinio kodekso redakcija, kuria nustatyta, kad teismas visais atvejais privalo priteisti tėvų (ar vieno iš jų) išlaikymą paramos reikalingam, vidurinį išsilavinimą įgijusiam, aukštosios ar profesinės mokyklos dieniniame skyriuje besimokančiam ir ne vyresniam negu 24 metų pilnamečiam asmeniui, prieštarauja Konstitucijos 109 straipsnio 1 daliai, konstituciniam teisinės valstybės principui.

J. Sabatausko įregistruotu Civilinio kodekso pakeitimo projektu siekiama užpildyti teisės spragas, nurodytas 2007 m. birželio 7 d. Konstitucinio Teismo nutarime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų