REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Saulėlydžio“ komisija per penkis mėnesius pertvarkė visas vyriausybei pavaldžias įstaigas, tačiau pasiektas efektas – nedidelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu karpant visų įstaigų išlaidas sutaupyta apie 17 mln. litų. Atvirai pasakius – nedaug“, - žurnalistams sakė komisijos vadovas Valentinas Milaknis.

REKLAMA

Centralizavus viešųjų pirkimų sistemą pavyks sutaupyti iki dviejų milijardų. Tiek pat sutaupyti užsimota ir sutvarkius viešųjų įstaigų sistemą, valstybės įmonių ir turto valdymą.

„Šiemet pasiekimai gali siekti apie 250 mln. litų. Bet pasvėrus galimybes, manau, kitais metais būtų įmanoma sutaupyti dar 1-2 miljardus.“, - teigė V.Milaknis.

Administracinės naštos verslui mažinti komisija net nepradėjo. Verslininkų teigimu, tai daryti siūlyti turėtų ne biurokratai, o įvairiose srityse dirbantys verslininkai.

„Reikėtų verslininkų paklausti, kur jie mato didžiausias jų verslui valstybės institucijų sukeliamas kliūtis“, - teigė Verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas.

„Saulėlydžio“ komisijos nariai skundžiasi, kad jų pasiūlymai užstringa politikų stalčiuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Komisija „lazdelę“ perdavė vyriausybei ir Seimui, o ten ji ir pasimetė: sprendimai yra specialiai vilkinami arba marinami“, - teigė komisijos narė Rūta Vainienė.

Pasak moters, politikams pasiūlyta, kaip sutaupyti  230 ir panaikinti 800 valdiškų etatų, tačiau jie neįgyvendinami.

Plačiau apie tai – „LNK“ vakaro žiniose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų