REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kilus skandalui dėl parlamentinei veiklai skirtų lėšų panaudojimo, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gediminas Navaitis kreipėsi į Seimo kanceliarijos Finansų departamentą, prašydamas ateityje iš viso į jo sąskaitą nebepervesti pinigų, skirtų parlamentinėms išlaidoms.

REKLAMA
REKLAMA

"Aiškios tvarkos, kaip turėtų būti panaudojamos parlamentinei veiklai skiriamos lėšos, nėra. Dėl to iki šiol nesulaukiau pastabų iš Finansų departamento, Seimo Etikos ir procedūrų komisija taip pat nenurodė, kurios mano išlaidos yra neteisėtos ar neetiškos. Apgailestauju, kad dėl aiškaus reglamentavimo stokos galėjau visuomenei sukelti abejonių dėl mano, kaip Seimo nario, sąžiningumo. Todėl, siekdamas išvengti galimų interpretacijų šia tema ateityje, nusprendžiau nebenaudoti parlamentinei veiklai skiriamų pinigų", - sako G. Navaitis.

REKLAMA

Be to, G. Navaitis priėmė sprendimą į valstybės biudžetą iš asmeninių lėšų grąžinti 3020 litų ir 98 centus. Jas sudaro išlaidos už visuomeninių padėjėjų maitinimą bei indus. Kaip nurodė G. Navaitis, šios išlaidos buvo minėtos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje.

ELTA primena, kad Liberalų sąjūdžio valdyba mėnesiui sustabdė G. Navaičio narystę partijoje. Per tą laiką parlamentaras turės grąžinti valstybės biudžetui lėšas, išleistas abejotinoms reikmėms, ir pripažinti savo kaltę.

REKLAMA
REKLAMA

G. Navaičio narystė partijoje bus atkurta, jei per mėnesį parlamentaras viešai pripažins, kad, naudodamas valstybės biudžeto lėšas, pažeidė etikos normas, ir atsiprašys Lietuvos žmonių.

Po žiniasklaidoje kilusių diskusijų dėl parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimo Seimo Etikos ir procedūrų komisija pasiūlė Liberalų sąjūdžio frakcijos nariui G. Navaičiui pačiam apsispręsti, kiek ne pagal paskirtį panaudotų lėšų jis grąžins į biudžetą.

Etikos sargai, nagrinėję G. Navaičio parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimą, konstatavo, kad jos buvo išleistos, pavyzdžiui, kelionei taksi į Kauną, fitneso klubo salės nuomai, nakvynei Palangoje, Trakuose, indų servizams, egzotinėms knygoms, visuomeninių patarėjų maitinimui.

Beje, G. Navaitis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko romanus ir knygas "Fitneso mankšta", "Raumenų tempimo mankšta", "Lytiškumas ir švietimas", "Pūkuotuko pasaulis".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų