REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policininkas įtariamas mušęs sulaikytąjį

Vilniaus miesto vyriausias policijos komisariatui (VPK) pirmadienį buvo pateikta medžiaga, kurioje matyti, kaip policijos patrulis panaudojo fizinį smurtą prieš dėl smulkaus chuliganizmo sulaikytą asmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdajuostę policijai pateikė vyriškis, kuris skundėsi nukentėjęs nuo policijos. Vyras pasakojo, kad patruliai sumušė jį, kai atvežė prie vieno iš policijos komisariatų. Čia patrulis Aurimas Parafinovičius ėmė jį daužyti gumine lazda.

REKLAMA

Patrulių rinktinės tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Ernestas Parachnevičius LNK „Žinioms“ sakė, kad patrulis nuobaudų neturėjo, tačiau „kartais naudodavo daugiau jėgos negu reikėdavo“.

Sulaikytajam vilniečiui taip pat buvo surašytas prokolas dėl pasipriešinimo policijai. Pats nukentėjusysis tvirtina policininkui nesipriešinęs.

Sostinės policija pranešė, kad pareigūnui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba, jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Vilniaus miesto VPK atliekamas tarnybinis patikrinimas. Kol jis vyks, įtariamasis policininkas bus nušalintas nuo pareigų.

Maksimali pareigūnui gresianti bausmė už tokią nusikalstamą veiką - laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Įvykio aplinkybės aiškinamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų