Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Ar dar kur nors taip buvo pakartota?

Pirmą kartą per 70 metų buvo įvertintas Sukilimo profesionalumas, kurį ir lydėjo istorijoje neregėta ir neįtikėtina sėkmė. Būtent dėl to taip kruopščiai jis buvo trinamas iš istorinės atminties, kad analogiškoje situacijoje jis nebūtų pakartotas!

Argi šiandien ne tokia pati pokrizinė situacija šalyje ir ne toks pats valdžios požiūris į Tautą?

Maža to – Sukilimas buvo išniekintas holokausto pradžios Lietuvoje kaltinimu! Todėl ypač vertinga buvo įtvirtinti Klimaičio, matomai, užsakytą vaidmenį šiame kaltinime, juo labiau, kai jis sėkmingai, be jokio persekiojimo 50 metų laimingai ir ramiai gyveno šalia Vyzentalio!!!

Tuo tarpu Zurofas Lietuvoje provokavo teisminius procesus prieš Lileikį ir Dailidę.

Pirmą kartą konferencijoje nuskambėjo ir fašistinės mobilizacijos boikotas – ir vėlgi įvykdytas tik Lietuvoje!

Maža to, Sukilimo tradicijos jau plito ir grandinine reakcija rutuliojosi vykstančiuose istorijos įvykiuose su ryškiu lietuviškumo antspaudu ir akivaizdžiu pavyzdžiu kitoms Tautoms bei šalims.

Šie vienatiniai istorijoje faktai ir būtent tik lietuvių Tautai būdingi, labai kruopščiai buvo slepiami ir iš istorinės atminties ne tik trinami, bet dar ir juodinami. Kad iškreipti lietuvių savimonę, sugniuždyti savigarbą ir užsmaugti saviraišką – trokštamą laisvos ir nepriklausomos valstybės atstatymo siekį.
Pirmą kartą per 70 metų Sukilimas buvo įvardintas kaip vienintelis SSSR iš visų okupuotų šalių, ir ne kaip spontaniškas piliečių proveržis, bet kruopščiai parengtas, su visais Pasaulio įvykiais suderintas ir, nors jau rengimo stadijoje su žinomomis II Pasaulinio karo okupacijos pasekmėmis, tačiau tikslingai įvykdytas, viliantis rudojo okupanto pripažinimo Lietuvos Laikinosios vyriausybės „de jure“ ir bent dalinės savivaldos, kurią turėjo vakarų Europos okupuotos šalys.

Tačiau tokie Lietuvos sukilėlių tikslai nesutapo su fašistų „Barbarosos“ planais.

Pirmą kartą po 70 metų likę gyvi Sukilimo dalyviai, jų giminės ir artimieji iškilmingai, išdidžiai ir nepalaužti galėjo atšvęsti tokį neregėtą didvyriškumo SSSR faktą, kai mažutė Tauta ne tik sukilo prieš 100 kartų didesnę okupantę, bet ir laimėjo!!!

Maža to, po antros okupacijos šią kovą pratęsė ilgus dešimtmečius partizanai, rezistentai ir pasišventėliai su tvirta viltimi atgauti laisvę.

Ne veltui dainoje skamba – kiek rovė – neišrovė, kiek trynė – neištrynė, nes tu esi tvirtovė, nes tu esi Tėvynė!

Pirmą kartą Mokslų Akademijos rūmuose skambėjo, atrodo, iš istorijos ištrinti faktai apie Sukilimo štabo Vilniuje kūrimą ir raudonųjų okupantų jo susekimą, narių suėmimą bei sušaudymą. Apie Sukilimo rengimo štabo perkėlimą į Kauną, jo vadovus, planus ir ryšius su Lietuvos pasiuntinybe Vokietijoje.

Apie iš ten gaunamą informaciją bei koordinuojamus Sukilimo veiksmus valandų tikslumu, kurie padėjo sėkmingai įvykdyti siekius ir suspėjo tarp dviejų – rudų ir raudonų marksistinių bangų: tarp bėgančiųjų ir puolančiųjų frontų, užimti strateginius valstybės objektus ir po 19 valandų mūšių bei kovų, jau pristatyti Lietuvos ir Europos visuomenei 3 kalbomis apie Lietuvos Valstybės atstatymą, Lietuvos Laikinosios Vyriausybės sudėtį ir šalies ateities viziją.

o kas ką teisina?
Sušaudė ne vien tik V.Grybą. Šalia guli ir ne vienas lietuvis. Tvarkingi vokiečiai "leido" lietuvius užkasti atskiroje duobėje, t.y. žydai guli atskirai. Buvo per mažai paruošta duobių, tai prieš sušaudant aukos išsikasė ir sau vietelę. Taip toliau ir taip toliau...O straipsnelis labai padrikas. Nacizmas=bolševizmas ir nereikia vienus teisinti, o kitus ginti. O minėtose žudynėse Jurbarke dalyvavo ir vadinami "baltaraiščiai" ir naciai.
<div class="badCommentText">Komentaras buvo pašalintas dėl neetiško, reklaminio ar įžeidžiančio turinio.</div>
o ko trūksta?
Šitas Arūnas Brazauskas lyg iš pupų iškritęs. Atsitraukdami bolševikai Panevėžy, Biržuose, kur tada gyveno tėvai, paliko krūvas lavonų. Biržų skerdykloje skerdė kaip kiaules. Dar prie piliakalnio lavoninėje.O jis gina teroro raudonojo iniciatorius.
Labai silpnai, padrikai parašyta.
padrika, lyg rašinėlis, lyg manieringumas... O tema juk skaudi.
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų