REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi į Seimo narius.

Sveikatos apsaugos ministras trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi į Seimo narius.

REKLAMA

Ministras čia išreiškė susirūpinimą dėl epidemiologinės situacijos Seime. 

„Šįkart norėčiau priminti, kad Seimo darbą organizuoja ne Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), o Seimo pirmininkė, jos pavaduotojai ir kanceliarija. Tad būtent Seimo valdyba turėtų apsispręsti, kaip dirbti Seimui, kaip pritaikyti šiai institucijai bendrai šalyje galiojančias taisykles ir rekomendacijas, skirtas koronaviruso (COVID-19) valdymui.

Jos, beje, išlieka beveik tokios pat nuo šių metų pradžios, o keičiantis epidemiologinei situacijai šalyje, periodiškai atnaujinamos. Tokių rekomendacijų, patarimų ir taisyklių parengta išties daug. Reikia tik imti ir pritaikyti, o prireikus galima ir kolegiškai kartu pasitarti“, – rašo ministras. 

A. Veryga priminė, kad Seimo nariams galioja tokios pačios taisyklės, kaip ir kitiems Lietuvos žmonėms.

„Taip pat prašau nesusireikšminti ir nedaryti nei viešo, nei psichologinio spaudimo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) darbuotojams ir ten dirbantiems epidemiologams, kurie Jums skambina norėdami padėti, patarti ar išsiaiškinti situaciją dėl bendro tikslo – sustabdyti viruso plitimą.

REKLAMA
REKLAMA

Norėčiau paprašyti ant šių žmonių nešaukti ir nežeminti, kas, mano žiniomis, vyko vakar, kai viešai pasirodė informacija, jog kai kurie Seimo nariai turi izoliuotis. Ypač nesmagu žinoti, kad taip elgėsi vyrai parlamentarai Gabrielius Landsbergis ir Vytautas Juozapaitis, bendraudami su kai kuriomis NVSC darbuotojomis.

REKLAMA

Labai laukiame Jūsų žadėtos naujosios politinės kultūros. Dialogo kultūros.

Galiu tik pasidžiaugti, kad viena iš valdančiosios daugumos lyderių Aušrinė Armonaitė dalykiškai ir gražiai bendravo su NVSC darbuotojais ir ieškojo sprendimų“, – rašo A. Veryga. 

„Be to, mano turimomis žiniomis, vakarykštis NVSC atsiprašymas dėl viešos informacijos apie izoliaciją – betikslis, nes toks nesusipratimas atsirado dėl to, kad klaidą įvėlė Seimo kanceliarijos darbuotoja. Jos nekaltina niekas. Tad juo labiau nereikia kaltinti NSVC darbuotojų, kurie Lietuvai šiuo metu yra labai svarbūs ir stovi pirmosiose gretose greta medikų kovojant su koronavirusu. Mūsų šalyje jų tik keli šimtai, o darbo krūviai - nepakeliami. Tad turime stengtis, kad jie norėtų toliau dirbti pritaikydami savo patirtį ir žinias.

REKLAMA
REKLAMA

Kviečiu susilaikyti ir nuo viešų užuominų apie tai, jog jie be reikalo nurodė izoliuotis kai kuriems Seimo nariams. Ekspertai žino, ką daro. Pasitikėkime jais.

Taigi kolegos parlamentarai, labai kviečiu bendradarbiauti, nekaltinti be reikalo, ieškoti sprendimų, imtis lyderystės ir pradėti taikyti, bent jau palengva, savo turimą pandemijos valdymo planą.

Žinoma, būtų labai gražu ir vyriška, jei kolegos parlamentarai atsiprašytų NSVC darbuotojų, su kuriais buvo nemandagūs“, – rašo A. Veryga. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų