REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiau nei prieš savaitę Seimo narei Rimantei Šalaševičiūtei buvo nustatytas koronavirusas, todėl ji nedalyvavo pirmame išrinkto Seimo posėdyje. Antradienį parlamentarė pasirodė Seime ir teigia, kad koronavirusu nesirgo.

Mažiau nei prieš savaitę Seimo narei Rimantei Šalaševičiūtei buvo nustatytas koronavirusas, todėl ji nedalyvavo pirmame išrinkto Seimo posėdyje. Antradienį parlamentarė pasirodė Seime ir teigia, kad koronavirusu nesirgo.

REKLAMA

„Lapkričio pradžioje buvo padarytas testas – vienas neigiamas, lapkričio 10 dienos testas buvo teigiamas. Man patarė specialistai, su kuriais teko dribti kai buvau ir sveikatos apsaugos ministre, kad klaidų būna ir tikslinga būtų pasidaryti pakartotinius testus.

Specialistai sako, kad klaidų būna ir būna apie maždaug 1-2 proc. nuo visų atliktų testų. Matomai, aš pakliuvau į tą negerą procentą.

Kreipiausi privačiai ir penktadienio bei sekmadienio testai buvo neigiami. Šeimos gydytoja uždarė nedarbingumo lapelį, mus visus paleido iš saviizoliacijos – tiek mane, tiek ministrą Kukuraitį, ministrą Palionį bei čia Seimo kanceliarijoje dirbančius, kurie turėjo kontaktą su manimi“, – kalbėjo R. Šalaševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Politikė sakė svarsčiusi, ar jau nėra persirgusi anksčiau: „Iš tiesų, manęs klausinėjo, ar aš turėjau kontaktų, ar buvau užsienyje, ar blogai jaučiausi – nieko tokio nebuvo“.

REKLAMA

Seimo narė teigė, kad nejautė jokių Covid-19 simptomų. Tyrimą pasidarė inicijuota Seimo pirmininko.

„Absoliučiai ir tada, kai nustatė teigiamą, jokių simptomų nejaučiau – nebuvo  nei karščiavimo, nei slogos, nei kosulio, nei skonio ar kvapų pojūčio pakitimų, ar galvos skausmų. Tiesiog pailsėjau penkias dienas, kol padarė tyrimus. Šiandien patenkinta sugrįžau į darbą“, – sakė R. Šalaševičiūtė.

Pasak R. Šalaševičiūtės, pasitikrinti reikėjo, nes salė, kurioje penktadienį priiminėjo priesaikas nelabai vėdinama. Covid-19 infekcija R. Šalaševičiūtei buvo nustatyta trečiadienį. Ji ir tuo metu teigė jokių simptomų nejaučianti.

REKLAMA
REKLAMA

„Nei galvos skausmo, nei kosulio, nei slogos, nei silpnumo, nei nuovargio, nei pokyčių su kvapais, skoniais“, – teigė R. Šalaševičiūtė.

„Viskas gerai, tik gaila, kad negalėsiu priesaikos priimti, nes turiu saviizoliuotis“, – pridūrė ji.

Covid-19 susirgo ir dar vienas Seimo narys

Antradienį Seime patvirtintas dar vienas koronaviruso atvejis, užsikrėtė parlamentaras Jonas Varkalys, kuris penktadienį dalyvavo prisaikdinimo ceremonijoje ir Seimo posėdyje. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad Seime bus imamasi papildomų saugumo priemonių, bet Seimo posėdis vyks.

Naujoji Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasitarime nuspręsta Seimo posėdį neatšaukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien turime priimti daug svarbių sprendimų. Rekomenduosime Seimo nariams, kurie mano turėję sąlytį su sergančiuoju, neiti į posėdžių salę, dalyvauti slapto balsavimo procedūroje ir kitaip saugiau elgtis ir žinoma, testuotis, kad tolimesnis Seimo darbas būtų sklandus“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Antradienį Lietuvoje lankosi ir Lenkijos prezidentas A. Duda. Jis taip pat planuoja sakyti kalbą Seime. Pasak Seimo pirmininkės, kol kas jokių pakeitimų nėra.

„Posėdis turi vykti dėl to, kad tai nėra pirmas atvejis Seime. Ankstesniais atvejai taip pat rasdavome būdus, kaip Seimas gali užtikrinti darbus. Akivaizdu, kad mes vaikštome gan arti pavojingos ribos“, – teigė G. Landsbergis.

REKLAMA

„Su Seimo pirmininke aptarėme, kad slaptame balsavime būtų imtasi papildomų saugumo priemonių – balsuoti frakcijomis, laikytis distancijos, kaukės ir taip suprantamas dalykas. Kad būtų daugiau apsaugoti ir galėtų ateiti balsuoti“, – pridūrė G. Landsbergis.

Anksčiau koronavirusas nustatytas trims Seimo nariams: Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovei Irinai Rozovai, „valstiečiui“ Valerijui Simulikui bei konservatoriui Pauliui Saudargui.

Koronavusas taip pat nustatytas ir naujai išrinktai Seimo narei, Laisvės partijos atstovei Evelinai Dobrovolskai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų