REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos lyderis, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas prakalbo apie savo sveikatos būklę ir surengė spaudos konferenciją. Politikas teigė, kad įprastai dirba darbus, tiesiog turi problemų su gerkle ir balso stygomis, bet koronaviruso testo nedarė.

Darbo partijos lyderis, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas prakalbo apie savo sveikatos būklę ir surengė spaudos konferenciją. Politikas teigė, kad įprastai dirba darbus, tiesiog turi problemų su gerkle ir balso stygomis, bet koronaviruso testo nedarė.

REKLAMA

„Aš dar neišprotėjau, kad rengčiau spaudos konferenciją apie savo sveikatą. Galima apie sveiką gyvenimo būdą, bet jokiu būdu ne apie savo sveikatą.

Mano silpna vieta balso stygos, gerklė. Reikėjo pusantro mėnesio kasdien po kelias valandas lauke vesti susitikimus, tai mano kaip politiko pagrindinis ginklas nusilpo, reikėjo stygoms duoti pailsėti“, – spaudos konferenciją penktadienį pradėjo V. Uspaskichas.

Koronaviruso testo nematė reikalo darytis

V. Uspaskichas teigė, kad koronaviruso testo nesidarė, nes kol kas nematė tam reikalo. Kontakto su sergančiuoju teigė neturėjęs.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad nustatytų – reikia daryti testą, bet aš nesidariau testo. {..} Temperatūros nėra, kosulių dabar nėra. Bet man, aišku, geriau. Konsultavausi su gydytojais, man geriau nekalbėti.

REKLAMA

Norėjau, kad pailsėtų organizmas. Aš nenaudoju akademinės medicinos vaistų, todėl man reikia daugiau laiko atstatyti organizmui. {...} Jau nemažai suvalgė tą virusą Lietuvoje ir aš, matyt, suvalgęs. Niekas nekvestionuoja – virusas yra, bet reikia išmokti gyventi su tuo virusu.

Darysiu testą, jei bus temperatūra, jei bus požymiai. Jei mano sveikatai grėstų kažkoks pavojus, tai tikrai padarysiu bet dabar nėra“, – teigė politikas.

Paklaustas, ar koronavirusas nustatytas jo artimiesiems, jis to nei paneigė, nei patvirtino: „Visi klausimai, kurie liečia trečius asmenis, jiems uždavinėkite“.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partija po rinkimų ketina dirbti opozicijoje

Kalbėdamas apie politiką, V. Uspaskichas teigė, kad Darbo partijos postai nedomina ir yra pasiruošę likti opozicijoje.

„Darbo partijos galimybės dalyvauti kokioje nors pozicijoje šiandien labai abejotinos dėl susiklosčiusios politinės konjunktūros {...} Postai mūsų, kaip partijos, nedomina. Pagal šiandieninę politinę konjunktūrą, mūsų sprendimas likti daugiau opozicijoje“, – sakė politikas.

V. Uspaskichas sakė, kad abejoja galimybėmis po rinkimų susitarti su valstiečiais ar socialdemokratais.

„Jeigu žiūrėtume į visą programos paveikslą, tai aš abejoju galimybe susitarti su valstiečiais ar socdemais. Bet palaikysime Lietuvai naudos nešančius įstatymus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmas barjeras, kuris tikrai nebus įveiktas, bus biudžetas. Mes tikrai negalim pritarti tokiam biudžetui, nes nematau, kad ten gali būti galvojama apie Lietuvą“, – kalbėjo jis.

V. Uspaskichas mano, kad Seime daugumą sudarys centro-dešinės partijos – konservatoriai ir liberalai.

Buvo dingęs kaip į vandenį

Jau anksčiau skelbėme, kad po pirmojo rinkimų turo V. Uspaskichas dingo kaip į vandenį. Virusą pasigavęs politikas dingo iš viešosios erdvės ir nekelia telefono ragelio. Trečiadienį naujienų portalas tv3.lt sulaukė mįslingos V. Uspaskicho žinutės.

Paklausus kaip jaučiasi, V. Uspaskichas tv3.lt trumpai atsakė sms žinute: „Labai viskas gerai!“. Tačiau po šios žinutės V. Uspaskichas ir toliau nekėlė telefono ragelio, neatrašė.

REKLAMA

Darbo partijos būstinės vadovas Viktoras Fiodorovas tv3.lt teigė, kad antradienį jam pavyko susisiekti su V. Uspaskichu ir su juo kalbėjosi telefonu.

„Jis jaučiasi gerai, mažiau kosėja – viskas į gera. Nuo rinkimų nakties jis yra saviizoliacijoje. Negaliu atsakyti, kokius simptomus jis jaučia, ar darėsi Covid-19 testą, nes jo to neklausiau. Jo sveikatos klausimais mažai ką galiu atsakyti, nes nesu specialistas. Juolab, kad tokiomis temomis su juo nekalbėjome“, – sakė V. Fiodorovas.

Pasak Darbo partijos būstinės vadovo, jie dabar nuotoliniu būdu apsitaria dėl rinkimų, jų partijos atstovai antrame ture kovoja dėl dviejų apygardų: „Dabar kažkokio ekstra poreikio susitikti tikrai nėra. Šiek tiek vėliau, po rinkimų, mes organizuosime Darbo partijos tarybos posėdžius ir kitus dalykus, tada galbūt bus poreikis gyvam kontaktui“.

REKLAMA

„Jis yra namuose ir saugo sveikatą“

Darbo partijos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė tv3.lt teigė, kad antradienį bendravo su pirmininku telefonu ir situacija gerėja.

„Vakar paklausiau, kaip sveikata. Parašė: „geriau“. Man to užtenka. Negaliu jums pasakyti, kodėl nepavyksta su juo susisiekti, kad žmogus nesijaučia labai gerai ir taupo sveikatą.

Praeitą savaitę, kai klausiau, kodėl neatsiliepia ir kas atsitiko, tai sakė, kad taupo balsą, nes vos tik pradeda šnekėti ir pradeda kosėti“, – sakė I. Kačinskaitė-Urbonienė.

Pasak jos, V. Uspaskichas taupo sveikatą, todėl neatsiliepia į skambučius: „Jis yra namuose ir saugo sveikatą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad penktadienį TV3 Žinios skelbė, kad Darbo partija susidūrė su netikėta problema – per pirmąjį rinkimų turą virusą pasigavęs partijos pirmininkas V.Uspaskichas pasiligojo ir dingo iš viešosios erdvės, nebegali padėti kolegoms vilioti rinkėjus, nebendrauja su žurnalistais, nebekalba apie gyvenimą feisbuke.

Kur partijos vedlys ir koks virusas jį kamuoja, nežinojo nei partijos nariai, nei bendražygiai – virusus valgyti žadėjęs V. Uspaskichas į gydytojus nesikreipia.

Pastaruoju metu V. Uspaskichas internete daug kalbėjo apie sveiką gyvenimo būdą, dalino patarimus kitiems. Tikino, kad jam nebaisus ir visą pasaulį kaustantis koronavirusas.

Visą TV3 Žinių reportažą žiūrėkite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų