REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas įsisuko į vaikų sanatoriją Kačerginėje, kur Covid-19 infekciją diagnozavus slaugytojai izoliuotas vienas vaikų korpusas. Slaugytoja kontaktą turėjo su 20 vaikų, tiesa 7 jų, dar nežinant apie įsisukusį virusą, išleisti namo. Vaikai ir darbuotojai bus tiriami. 

Koronavirusas įsisuko į vaikų sanatoriją Kačerginėje, kur Covid-19 infekciją diagnozavus slaugytojai izoliuotas vienas vaikų korpusas. Slaugytoja kontaktą turėjo su 20 vaikų, tiesa 7 jų, dar nežinant apie įsisukusį virusą, išleisti namo. Vaikai ir darbuotojai bus tiriami. 

REKLAMA

Kauno rajone, Kačerginėje, Pušų apsuptyje veikiančio Respublikinės Kauno ligoninės Vaikų reabilitacijos skyriaus „Žibutė“ korpusas – izoliuotas, pacientai iš jo į lauką neišleidžiami paaiškėjus, kad čia dirbusiai slaugytojai diagnozuotas koronavirusas. Moteris paskutinį kartą sanatorijoje dirbo savaitgalį – nuo šeštadienio iki sekmadienio ryto.

Atėjo po darbo kitoje gydymo įstaigoje – Kauno klinikinėje ligoninėje. 

Respublikinės Kauno ligoninės direktorė Diana Žaliaduonytė situaciją komentuoja taip: „Kaip priklauso, atidirbtus tenai, jai praeitos savaitės gale buvo atliktas Covid-19 testas, kuris buvo neigiamas. Todėl ji atvyko į kitą darbą – mūsų reabilitacijos klinikoje, čia atidirbo parą.“ 

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau grįžus po budėjimo namo, jos savijauta ėmė blogėti – prasidėjo šaltkrėtis, moteris skundėsi, kad nejaučia skonio ir neužuodžia kvapų – vėl atliktas Covid-19 testas, po paros gautas teigiamas atsakymas – moteriai nustatyta pavojinga infekcija. Tad skubiai izoliuoti ir tiriami reabilitacijos skyriaus vaikai, kuriuos ji globojo, izoliuotis teko ir su ja bendravusiems dviejų ligoninių darbuotojams. 

REKLAMA

„Viena slaugytoja yra atsakinga už tam tikrą vaikų korpusą, tai ji turėjo sąlytį su 20 ten reabilitacinį gydymą gaunančių vaikų ir galėjo turėti kontaktą su keliais personalo darbuotojais, dar tikslinamas sąrašas“, – kalbėjo D. Žaliaduonytė.

Kituose sanatorijos pastatuose įsikūrę reabilitacijai atvykę vaikai dūksta lauke, važinėja dviračiais. Tarpusavyje laisvai bendrauja ir tėvai. Teigiama, kad jie kontakto su susirgusia darbuotoja neturėjo. Šių pacientų ir tėvų tirti neplanuoja, o štai visam įstaigos personalui Covid-19 testai bus atlikti. 

REKLAMA
REKLAMA

„Veikla organizuojama taip, kad ir vaikai nesusitiktų valgykloje ar bendrose veiklose – tai tikrai labai maža tikimybė, kad sąlytį turėjo ir su kitais vaikais. Dabar kol kas naujų pacientų mes nepriimame, patalpos bus išdezinfekuotos, išvėdintos, kai visi išsitirsime ir žinosime, kokie atsakymai, tada nuspręsime, ar tolau bus teikiamos paslaugos, ar ne“, – sakė vadovė.

Iš gydymo įstaigos dar nežinant apie tai, kad virusas galėjo įsisukti ir čia, namo išvyko 7 vaikai. Situacijai paaiškėjus, specialistai vaikų iš įstaigos išleisti nepataria, tačiau to kol kas norėjo tik viena šeima – ji savo atžalą pasiėmė. Specialistai prašo tėvų sulaukt testų rezultatų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Orina Ivanauskienė patikslina: „7 vaikai jau yra išleisti į namus šią savaitę dar nežinant šio darbuotojos tyrimų rezultatų, kadangi tai Respublikinio tipo skyrius ir vaikai yra iš visos Lietuvos tai stengėmės susisiekti ir informuoti visus tėvus, kad būtų atliekami tie tyrimai.“ 

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skelbia, kad parą iš trečiadienio į ketvirtadienį nustatytas 21 koronaviruso atvejis. Beveik pusė jų turėjo kontaktą su jau sergančiais asmenimis – pora atvejų sostinėje siejami su židiniu Vilniaus senamiestyje veikiančiame bare „Bardakas“. 6 atvejai įvežtiniai iš Ukrainos, Uzbekistano ir Lenkijos, 2 užsieniečiai, atvykę dirbti į Kaune veikiančią logistikos įmonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų