REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai tinka Kūčių vakarienei!

Jums reikės:


  • 0.5 l grybų (sūdytų)

  • 100 gr kiaulienos lašinių

  • 0.5 kg sūdytos silkės file

  • 2 svogūnai

  • 3 vnt virtų bulvių

  • 1 kg žalių bulvių


Paruošimas:

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite,sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sūdytus (arba 50 g džiovintus) grybus pamirkykite 1-2 val., išvirkite ir kartu su lašiniais sumalkite mėsmale. Į juos sudėkite smulkiai supjaustyta silkes file ir riebaluose pakepintą svogūną,gerai išmaišykite.Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais,plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 20min

Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite kol pagels, po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs.Druskos ir pipiriukų dėti pagal skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų