Šie kepsneliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip salotų priedas ar net augalinis burgeris.
Reikės (apie 10 kepsnelių):
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių (240 g.)
- Pusės vidutinio dydžio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 60 g. tofu
- 50 g. kvietinių miltų
- 2 šaukštų maistinių mielių
- 0,5 šaukštelio kumino
- 1 šaukštelio paukštienos prieskonių (ar kitų pasirinktų)
- 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos prieskonių
- Šiek tiek šviežių petražolių
- Žiupsnio pipirų
- Maltų džiūvėsėlių
- Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
- Susmulkinti svogūną ir česnaką. Į indą sudėti visus ingredientus, išskyrus džiūvėsėlius ir aliejų. Sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės.
- Įkaitinti keptuvę su aliejumi (aliejus turėtų padengti visą keptuvę). Iš tešlos suformuoti kepsnelius – maždaug po 1 šaukštą masės delnuose suformuoti į rutulį ir suspausti iki blyno formos (apie 1-1,5 cm storio).
- Kiekvieno kepsnelio abi puses apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepti abi kepsnelių puses, kol paruduos.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantasticka
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!