• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek grybų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Jauniausias grybų konservavimo būdas yra užšaldymas. Šaldyti grybai, kaip ir uogos, daržovės, žuvis ar mėsa, nepraranda maistinės vertės. Grybai užšaldomi ne aukštesnėje kaip -18 C temperatūroje. Tokia temperatūra būna daugelio mūsų gaminamų šaldytuvų šaldymo kamerose.
    Šaldomi tik jauni, tvirti, nelabai vandeningi grybai: baravykai, raudonviršiai, geltonieji baravykai, stirnabudės, kelmučiai, pievagrybiai. Grybai švariai nuvalomi (jokiu būdu neplauti!), įvyniojami į folijos lapą ir dedami į šaldytuvo kamerą.
    Galima užšaldyti ir keptus (troškintus) grybus, jie turi būti kepti tik ant sviesto (augalinis aliejus netinka). Keptus užšaldytus grybus -18C temperatūroje galima laikyti 3-4 mėnesius. Švieži užšaldyti grybai tokiomis sąlygomis išlaikomi iki metų.
    Prancūzai nurodo, kad šaldyti tinka ne visus grybus. Pavyzdžiui, kelmučiai, pilkosios stirnabudės užšaldytos nepraranda maistinės vertės, o voveraitė šaldyta apkarsta.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų