Batono galus nupjaukite ir supjaustykite batoną riekelėmis. Man gavosi 6. Vidurį batono riekelių išpjaukite. Palikite 2-3 cm storio "rėmelius". Apkepkite, kad gražiai pagelstų. Ištirpinkite nedideliame puodelyje sviestą ir subėrę miltus, juos gerai įmaišykite. Supilkite sultinį. Tuomet supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Supilkite šį padažą į kepimo formą. Sudėkite batono "rėmelius" ir į kiekvieną iš jų įmuškite kiaušinį. Jei norite, apibarstykite prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 20-25 minutes.
Autorius: Gerda
INGREDIENTAI:
6 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
1 vienetas batono
100 gramų grietinėlės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
20 gramų sviesto
1 stiklinė sultinio (jautienos ar vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Batono galus nupjaukite ir supjaustykite batoną riekelėmis. Man gavosi 6. Vidurį batono riekelių išpjaukite. Palikite 2-3 cm storio "rėmelius". Apkepkite, kad gražiai pagelstų. Ištirpinkite nedideliame puodelyje sviestą ir subėrę miltus, juos gerai įmaišykite. Supilkite sultinį. Tuomet supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Supilkite šį padažą į kepimo formą. Sudėkite batono "rėmelius" ir į kiekvieną iš jų įmuškite kiaušinį. Jei norite, apibarstykite prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 20-25 minutes.