REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 120 gramų sviesto
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 110 gramų rudojo cukraus
  • 110 gramų rudojo cukraus
  • 170 gramų miltai
  • 30 gramų kakavos
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 lašas vanilės esencijos
  • 200 mililitrų kefyro
  • 400 mililitrų grietinės
  • 300 gramų juodojo šokolado

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 120 gramų sviesto
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 110 gramų rudojo cukraus
  • 110 gramų rudojo cukraus
  • 170 gramų miltai
  • 30 gramų kakavos
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 lašas vanilės esencijos
  • 200 mililitrų kefyro
  • 400 mililitrų grietinės
  • 300 gramų juodojo šokolado

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
  2. Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti.
  3. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20 - 30 min. Atvėsusius, perpjauti per pusę, kad turėtume 4.
  4. Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą bei maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.

    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų