INGREDIENTAI:
- 75 gramai medaus (skystas)
- 150 gramų kvietinių miltų
- 150 gramų kvietinių miltų (rupūs)
- 175 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdaras:
125 g įvairių riešutų;
50 g razinų;
1 a.š. cinamono;
2-3 a. š. skysto medaus.
Įdarui riešutus, razinas susmulkinti, pabarstyti cinamono ir sumaišyti su medumi. Minkštą sviestą išplakti su medumi iki purios masės. Suberti miltus ir gerai išminkyti. Galima pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą (lengviau bus padengti formą). Tešlą padaryti pusiau ir viena puse iškloti kepimo indą, ant viršaus sudėti įdarą (palikti apie 1 cm nuo krašto neužpildytą), ir uždengti kita tešlos puse, gerai apspaudžiant kraštus. Subadyti šakute paviršių. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Prieš pjaustant – atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Autorius: http://forelle.blogas.lt