INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
- 50 gramų cukraus
- 5 vienetai obuolių
- 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
- 3 valgomieji šaukštai vandens (šaltas, tešlai)
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
- 50 gramų sviesto
- 110 gramų sviesto (šaltas, tešlai)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus sumaišykite su druska, kiaušiniu, sviestu ir vandeniu. Kai tešlą gerai išminkysite, palaikykite šaldytuve apie 30 minučių.
Tešlą įtieskite į kepimo formą. Tešlos kraštus užlenkite apie 4 cm į viršų.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais ar skiltelėmis.
Obuolius sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
Obuolius sudėkite ant tešlos. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite ant obuolių.
Kepkite 40-45 minutes 180° C kaitrumo orkaitėje.
Skanaus!
Autorius: Neringa
REKLAMA