INGREDIENTAI:
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 7/10 stiklinės kefyro
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- šiek tiek sviesto
- šiek tiek žalumynų (petražolės, krapai)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- šiek tiek sūris (mocarela, feta (brinza), "Rokiškio")
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Sudėkite miltus, kefyrą, druską, kepimo miltelius. Užminkykite tešlą, palikite ją pusvalandžiui išbrinkti.
2. Visus sūrius susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniu ir žalumynais. Įdaras turi būti sūrokas, tad jeigu sūriai švelnesni (Mozzarela, Rokiškio), tuomet reikėtų dar įberti druskos.
3. Tešlą padalinkite į 4 didesnes dalis. Iškočiokite į apskritimus, į viduriuką įdėkite įdaro ir kraštus sujunkite.
4. Iškočiokite maždaug 0,7 cm storio paplotėlį ir kepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje po 1,5-2 min. iš kiekvienos pusės.
5. Iškepusį paplotėlį patepkite sviestu ir uždenkite lėkšte.
Paplotėlius dėkite vieną ant kito.
REKLAMA