• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • šiek tiek kardamono
  • 80 gramų margarino
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • šiek tiek kardamono
  • 80 gramų margarino
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai reikės:
    Kriaušių
    raudonojo vyno
    cinamono
    migdolo riešutų
    gvazdikelių

    Pirmiausia pasiruoškite kriaušes: nulupkite žievelę ir perpjovę per pusę, išimkite sėklytes. Užkaiskite puodą su stikline vandens ir stikline vyno, įberkite 5 šaukštus cukraus, įmeskite kokius 5 - 8 gvazdikėlius ir cinamono lazdelę ar smulkinto cinamono šaukštelį. Sudėkite kriaušes į verdantį vyno mišinį, pavirkite penkias minutes ir nukelkite nuo ugnies. Palikite kriaušes tame vyne ataušti.
    Psiruoškite tešlą: įmuškite du kiaušinius, įpilkite cukrų, margariną, supilkite miltus ir kepimo miltelius ant viršaus. Pašildykite pieną ir supilkite ant viršaus, kad suputotų kepimo milteliai. Viską gerai išmaišykite ir įberkite žiupsnelį kardamono. Kepimo indą išklokite folija ar kepimo popieriumi, patepkite margarinu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite teslą (tešla turėtų būti ne kieta, bet ir nelabai skysta. Tokia, kad galėtumėte pakabinti šaukštu). Pašaukite į 220 C orkaię ir kepkite. Už 10 minučių išgriebkite kriaušes iš vyno, ištraukite pyragą iš orkaitės, sudėliokite kriaušes rateliu vos vos spustelėdami ir pašaukite vėl į orkaitę. Baigiant kepti, apibarstykite kapotais migdolais, cinamonu ir žiupsneliu cukraus. Skanaus.

    Pastaba.
    Likusį nuovirą nuo kriaušių galite panaudoti kaip padažą, tik pavirkite dar kelias minutes, kad išgaruotų vanduo.
    Taip išvirtas kriaušes galima valgyti vienas kaip desertą su ledais ar grietinėle.

Autorius: elinda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų