Nuo 300 ml jau paruoštos kavos nuimame vieną šaukštą ir dedame į kitą indą. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir dedame i tą patį indą, kuriame yra vienas šaukštas kavos. Taip pat sudedame sviestą ir virš karšto vandens vonelės viską maišome kol šokoladas su sviestu ištirps ir pasidarys vientisa masė. Jokiu būdu negalima užvirti! Kiaušinius ir kiaušinių trynius išplakti mikseriu. Po to po truputį įmaišyti 120 g rudojo cukraus ir plakti dar 5 minutes. Baigus plakti įmaišome miltus, migdolus ir cinamoną. Paskui atsargiai įmaišome šokolado masę. Visa tai supilame į sviestiniu popieriumi išklotą apvalią formą. Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Patikriname mediniu pagaliuku - jei tešla nebelimpa, pyragas iškepęs, jei ne - palikite kepti dar keletai minučių. Kol kepa pyragas, pasiruošiame sirupą. 300 ml kavos sumaišome su 120 g rudojo cukraus, įdedame cinamono lazdelę ir užvirinę verdame apie 10 minučių ant nelabai stiprios ugnies, iki kol skystis sutirštės iki sirupo. Pyragą tik iškepusį subadome viena nuo kitos nelabai nutolusiomis skylutėmis (mediniu pagaliuku). Ir dar karštą sirupą užpilame ant pyrago. Tinka valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Pyragas netinka vaikams. Skanaus.
Autorius: Vaida P.
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 vienetas cinamono (lazdelė)
240 gramų cukraus (rudasis)
300 mililitrų kavos
50 gramų migdolų (smulkinti)
4 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
50 gramų kvietinių miltų
200 gramų juodojo šokolado
120 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuo 300 ml jau paruoštos kavos nuimame vieną šaukštą ir dedame į kitą indą. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir dedame i tą patį indą, kuriame yra vienas šaukštas kavos. Taip pat sudedame sviestą ir virš karšto vandens vonelės viską maišome kol šokoladas su sviestu ištirps ir pasidarys vientisa masė. Jokiu būdu negalima užvirti! Kiaušinius ir kiaušinių trynius išplakti mikseriu. Po to po truputį įmaišyti 120 g rudojo cukraus ir plakti dar 5 minutes. Baigus plakti įmaišome miltus, migdolus ir cinamoną. Paskui atsargiai įmaišome šokolado masę. Visa tai supilame į sviestiniu popieriumi išklotą apvalią formą. Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Patikriname mediniu pagaliuku - jei tešla nebelimpa, pyragas iškepęs, jei ne - palikite kepti dar keletai minučių. Kol kepa pyragas, pasiruošiame sirupą. 300 ml kavos sumaišome su 120 g rudojo cukraus, įdedame cinamono lazdelę ir užvirinę verdame apie 10 minučių ant nelabai stiprios ugnies, iki kol skystis sutirštės iki sirupo. Pyragą tik iškepusį subadome viena nuo kitos nelabai nutolusiomis skylutėmis (mediniu pagaliuku). Ir dar karštą sirupą užpilame ant pyrago. Tinka valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Pyragas netinka vaikams. Skanaus.