INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus pudros (glajui)
- 150 gramų cukraus
- 100 gramų margarino (tirpintas)
- 100 gramų medaus
- 2 valgomieji šaukštai kiaušinių
- 450 gramų kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis sodos (arba kepimo milteliai)
- šiek tiek prieskonių (meduoliams)
- 0.5 vieneto citrinos žievelės
- šiek tiek pabarstukų
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome, kol ištirps cukrus.
2. Į tešlą įtarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius.
3. Miltus sumaišyti su soda arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą (kai tampa sunku maišyti, pradedame minkyti rankomis). Tešla neturi lipti prie rankų.
4.Kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formomis meduolius ir kepame 200 °C temperatūros orkaitėje 7 - 10 minučių. Meduoliai turi vos, vos pagelsti. Svarbu neperkepti.
Autorius: Rita
REKLAMA