Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Keksiukų formeles ištepti aliejumi. Varškę ištrinti su cukrumi, vanile, druska, tryniu ir baltymais. Į varškės masę berti miltus ir gerai išmaišyti. Šlapiomis rankomis suformuoti blynelius ir įkloti juos į keksiukų formeles, kur jie išsigaubia iki mažų dubenėlių. Įdarui skirtus produktus lengvai paplakti kartu ir supilstyti į varškės dubenėlius. Kepti apie pusvalandį. Grietinė bekepdama išsipučia, bet ištraukus sukrenta. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus (įdarui)
4 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
2 vienetai kiaušinių (baltymai, tešlai)
1 vienetas kiaušinių (tryniai, įdarui)
1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai)
100 gramų kvietinių miltų (tešlai)
450 gramų varškės (pusriebė, tešlai)
šiek tiek druskos (tešlai)
100 gramų grietinės (įdarui)
0.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Keksiukų formeles ištepti aliejumi. Varškę ištrinti su cukrumi, vanile, druska, tryniu ir baltymais. Į varškės masę berti miltus ir gerai išmaišyti. Šlapiomis rankomis suformuoti blynelius ir įkloti juos į keksiukų formeles, kur jie išsigaubia iki mažų dubenėlių. Įdarui skirtus produktus lengvai paplakti kartu ir supilstyti į varškės dubenėlius. Kepti apie pusvalandį. Grietinė bekepdama išsipučia, bet ištraukus sukrenta. Skanaus!