Paverdame kopūstą, kad lapai suminkštėtų ir eitų juos nuimti (apie 10-13 min.). Išverdame ryžius ir sumaišome su kiaulienos faršu, smulkiai supjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardiname prieskoniais ir viską gerai išminkome. Paruoštą faršo ir kiaušinio mišinį įvyniojame į kopūsto lapus. Kopūsto lapus reikia lankstyti kaip voką. Suvyniotus balandėlius pakepinti keptuvėje su aliejumi, kad šiek tiek apskrustų. Padažui kečupą, į grietinę įmaišytus miltus sudėti į puodą, supilti pieną, kai užvirs padažas, sudėti balandėlius ir troškinti apie 40-60 min. Skanaus.
Autorius: Gabija
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas kopūstų
200 gramų ryžių (ilgagrūdžiai)
1 vienetas svogūnų
350 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
2 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek grietinės ((padažui))
šiek tiek kečupo ((padažui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paverdame kopūstą, kad lapai suminkštėtų ir eitų juos nuimti (apie 10-13 min.). Išverdame ryžius ir sumaišome su kiaulienos faršu, smulkiai supjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardiname prieskoniais ir viską gerai išminkome. Paruoštą faršo ir kiaušinio mišinį įvyniojame į kopūsto lapus. Kopūsto lapus reikia lankstyti kaip voką. Suvyniotus balandėlius pakepinti keptuvėje su aliejumi, kad šiek tiek apskrustų. Padažui kečupą, į grietinę įmaišytus miltus sudėti į puodą, supilti pieną, kai užvirs padažas, sudėti balandėlius ir troškinti apie 40-60 min. Skanaus.