• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vienam normalaus dydžio kiaušinio baltymui imama 120 g cukraus (nei daugiau, nei mažiau).
    Pirmiausia, mikseris ir tas indas kuriame plaksite baltymą turi būti be galo sausi ir neriebaluoti! Paimame nedidelį puodą (emaliuotą ar metalinį), įpilame į jį cukrų ir užpilame 3 dideliais šaukštais vandens. Dedame ant nestiprios ugnies ir maišome kol cukrus ištirps. Kai cukrus ištirpo, nustojame maišyti ir leidžiame sirupui virti, padidinam ugnį. Pradžioj sirupas greitai virs ir burbuliuos, į pabaigą virimo burbulai kils iš lėto.
    Kol sirupas verda, aukštokame inde įmušame kiaušinio baltymą (jei papuls trynio, galite mesti lauk ir vėl imti kitą kiaušinį), su el. mikseriu išplakame iki standžiu putų. Grįžtame prie sirupo: paimam sausą šakutę ir įmerkiam į tą verdantį sirupą, pabandom išpūsti burbulą. Jei burbulas išsipūtė pro šakutės tarpą, vadinasi, sirupas jau išvirė ir tinkamas pilti į išplaktus baltymus. Sirupas verda labai greitai, tad nepalikite jo be priežiūros, turite jį nuolat stebėti, kad neparuduotų. Jei parudavo, naudoti jis nebetinkamas. Išvirę sirupą, nukeliame nuo viryklės ir tuoj pat labai plona srovele pilame į išplaktus baltymus, pilant taikome į tą vietą, kur sukasi plakimo šluotelės. Plakdami įpilame citrinos rūgšties (0,5 arbatinio šaukštelio). Vis plakdami įstatome indą į kitą šalto vandens indą (pasiruošti iš anksto ). Plakti reikia kokias 10 min, kol beze praauš. Kartais išsiplaka ir greičiau. Jei beze, išspausta pro konditerinį maišelį po minutės nepraranda formos,vadinasi jum šitas kremas pavyko!
    Juo galima puošti tortus, apteptus grietinėle arba sviestiniu kremu, netinka puošti šlapią tortu, nes beze kremas nuo drėgmės išsileis.
    Aš dažniausiai plaku iš 3 kiaušiniu, tada cukraus reikia 360 g ir 9 šaukštų vandens. Jei turite dažų, galite plakdami įberti, turėsit spalvotą kremą. Dažus geriausia naudoti miltelinius arba gelinius.
    Jei neturite konditerinių maišelių, tai jų yra pirkti didžiuosiuose prekybos centruose.
    Sėkmės jums! Linkiu gražių ir skanių tortų!

Autorius: Jolanta.M.

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vienam normalaus dydžio kiaušinio baltymui imama 120 g cukraus (nei daugiau, nei mažiau).
    Pirmiausia, mikseris ir tas indas kuriame plaksite baltymą turi būti be galo sausi ir neriebaluoti! Paimame nedidelį puodą (emaliuotą ar metalinį), įpilame į jį cukrų ir užpilame 3 dideliais šaukštais vandens. Dedame ant nestiprios ugnies ir maišome kol cukrus ištirps. Kai cukrus ištirpo, nustojame maišyti ir leidžiame sirupui virti, padidinam ugnį. Pradžioj sirupas greitai virs ir burbuliuos, į pabaigą virimo burbulai kils iš lėto.
    Kol sirupas verda, aukštokame inde įmušame kiaušinio baltymą (jei papuls trynio, galite mesti lauk ir vėl imti kitą kiaušinį), su el. mikseriu išplakame iki standžiu putų. Grįžtame prie sirupo: paimam sausą šakutę ir įmerkiam į tą verdantį sirupą, pabandom išpūsti burbulą. Jei burbulas išsipūtė pro šakutės tarpą, vadinasi, sirupas jau išvirė ir tinkamas pilti į išplaktus baltymus. Sirupas verda labai greitai, tad nepalikite jo be priežiūros, turite jį nuolat stebėti, kad neparuduotų. Jei parudavo, naudoti jis nebetinkamas. Išvirę sirupą, nukeliame nuo viryklės ir tuoj pat labai plona srovele pilame į išplaktus baltymus, pilant taikome į tą vietą, kur sukasi plakimo šluotelės. Plakdami įpilame citrinos rūgšties (0,5 arbatinio šaukštelio). Vis plakdami įstatome indą į kitą šalto vandens indą (pasiruošti iš anksto ). Plakti reikia kokias 10 min, kol beze praauš. Kartais išsiplaka ir greičiau. Jei beze, išspausta pro konditerinį maišelį po minutės nepraranda formos,vadinasi jum šitas kremas pavyko!
    Juo galima puošti tortus, apteptus grietinėle arba sviestiniu kremu, netinka puošti šlapią tortu, nes beze kremas nuo drėgmės išsileis.
    Aš dažniausiai plaku iš 3 kiaušiniu, tada cukraus reikia 360 g ir 9 šaukštų vandens. Jei turite dažų, galite plakdami įberti, turėsit spalvotą kremą. Dažus geriausia naudoti miltelinius arba gelinius.
    Jei neturite konditerinių maišelių, tai jų yra pirkti didžiuosiuose prekybos centruose.
    Sėkmės jums! Linkiu gražių ir skanių tortų!

Autorius: Jolanta.M.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų