Kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais.

Į šiemet „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“ vykusį renginį susirinko rekordinis skaičius dalyvių – 15 tinklaraštininkų talkino ir draugai, ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) aplinkos ir gaminių dizaino studentės.

„Šiemet tai nebuvo įprastas konkursas, o gaminimo vakarėlis, kurio tikslas pateikti kulinarijos tinklaraštininkų idėjas pastaruoju metu vis plačiau aptariamos modernios lietuviškos virtuvės tema“, – sakė viena iš renginio organizatorių, žurnalo „Virtuvė. Nuo...iki“ redaktorė Eglė Mačerauskienė.

Jau ketvirtą kartą vykusį tinklaraštininkų vakarėlį nuspręsta surengti naujoje vietoje – VDA dizaino katedroje šių metų pradžioje atidarytoje „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“, kurioje jau ne kartą vyko kulinariniai dizaino studentų eksperimentai.

Susipažinę vieni su kitais – mat renginyje susitiko ir šio renginio veteranai, ir dalyvavusieji pirmą kartą – bei 6 receptais, atrinktais net iš 28 idėjų, tinklaraštininkai ir dizaineriai pasiskirstė į komandas ir ėmėsi gaminti.

REKLAMA

Norintiems išbandyti modernius lietuviškus patiekalus kulinarijos tinklaraščių autoriai siūlo pasigaminti morkų suktinukus su varške ir krienais (Vitos Sabalytės iš tinklaraščio „Voras tinkle“ idėja), atvėsintos keptų paprikų ir pomidorų sriubos su cinamonu ir baziliku įtrintais skrebučiais (Sandra iš „Little World“) bei raudoną mišrainę kitaip (Asta Eigėlytė -Gunarsson iš „Villa Alps”). Netradicinis mišrainės pateikimas gaunamas sluoksniuojant iškeptas burokų ir bulvių riekeles ir pertepant pupelių-riešutų tyre su marinuotų agurkėlių pabarstais. Šis kulinarinis kūrinys užbaigiamas viršutiniam sluoksniui panaudojant tarp bulvių griežinėlių įkeptą petražolės lapelio inkliuzą.

Pagrindiniam patiekalui Turkijoje gyvenanti Jolita Koruklu (tinklaraštis „Surfing the Word Cuisine“) siūlo išbandyti varškės kukuliukus su vištiena česnakiniame mėtų ir petražolių padaže, o visuose keturiuose metiniuose tinklaraštininkų renginiuose dalyvavusi Viktorija Andrikonienė (tinklaraštis „Receptų medis“) – kiaulienos nugarinės bokštelius su karamelizuotais burokėliais ir morkomis bei bulvių koše su aguonomis.

Iš 11 desertų idėjų išbandymui buvo atrinktas Astos Eigėlytės-Gunarsson („Villa Alps“) šakočio, varškės ir braškių desertas, patiekiamas stiklinėje.

Renginio dalyviai taip pat ragavo „Biržų duonos“ lazdelių su įvairiais priedais ir pagal „Vilniaus degtinės“ receptą paruoštos „Čepkelių sangrijos“, kurioje lietuviška spanguolių trauktinė maišoma su citrinų (arba apelsinų) limonadu, pridedama griežinėliais pjaustytų obuolių, apelsinų, citrinų, cinamono ir ledo. Besidomintys kokteilių maišymu galėjo eksperimentuoti derindami „Vilniaus džiną“ su įvairių vaisių ir uogų sultimis.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų