Grikius ruoškite šiuo būdu – bus daug kartų sveikesni

Grikius, kaip ir visus kitus grūdus, iš vakaro pamerkiame ir dedame į šaldytuvą. Užpilame didesniu kiekiu vandens – grikiai labai išbrinksta. Kitą dieną perplauname ir paverdame keletą minučių kol suminkštės. Svarbu nepervirti – jie jau išbrinkę.

Grikiai  (nuotr. 123rf.com)

Visus grūdus ir ankštinius būtina mirkyti vandenyje, kad pašalintume gamtos sukurtas saugančias sėklas medžiagas, kurios gali būti kenksmingos mūsų organizmui ir imuninei sistemai. Mirkytos sėklos (taip pat ir riešutai) pradeda dygimo procesą, nuodingos medžiagos pašalinamos. Tai labai svarbu.

Grikių troškiniui reikės:

Mirkytų, pavirtų, nusausintų grikių; Pakepinto svogūno, petražolių ir krapų; Pomidorų pastos; Virtų pjaustytų morkų; Druskos, pipirų, kario.

Viską sumaišome ir patiekiame su humusu ir žalumynais. Jei neturite humuso – į troškinį galima dėti virtas ar konservuotas pupeles.

Šaltinis: tinklaraštis Kuras kūnui

Taip pat žiūrėkite, kaip pasigaminti kreminį padažą su grikiais ir moliūgais:


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų