REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Autizmu sergančius vaikus auginanti mama kaskart pasijunta sugniuždyta, kai jos vaikų draugai nekviečia į gimtadienius.

Autizmu sergančius vaikus auginanti mama kaskart pasijunta sugniuždyta, kai jos vaikų draugai nekviečia į gimtadienius.

REKLAMA

Katherine Peereboom kiekvieną kartą turi guosti savo sūnus – septynmetį Oliverį, šešiametį Joshua ir keturmetį Tylerį.

Kompanijos "Spectrum“ generalinė direktorė paaiškino, kodėl tai – toks skaudus dalykas. Ji rašė: „Sunkiausia matyti, kaip kiti vaikai elgiasi su mano berniukais. Mano vaikų dažnai nepakviečia į gimtadienius.

Dar blogiau yra tai, kad autizmą turintys vaikai neretai pakvietę draugus į savo gimtadienį šventės dieną nieko nesulaukia. Tėvams labai skaudu matyti tokią situaciją. Kiti vaikai dažnai nesupranta specialiųjų poreikių turinčių vaikų, todėl jiems keista ir jie būna nustebę. Man tai lyg peilis į širdį.“

Katherine paaiškino, kad autizmą turintys žmonės gali pasirodyti keisti ar neįprasti, nes daugelis žmonių nesupranta jų būklės. Ji taip pat atskleidė, su kokiais iššūkiais susiduriama auginant tokį vaiką, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi jos berniukai turi ir kitų patologijų bei jutiminių sutrikimų, jiems labai nepatinka, kai liečiami jų plaukai. Todėl išplauti jiems galvas visuomet yra didžiulis iššūkis, o dar sunkiau yra nuvesti juos apsikirpti. Mama papasakojo, kaip sunkiai sekėsi paskutinį kartą nuvedus mažiausiąjį pas kirpėją. Jis ėmė rėkti ir verkti, o kiti klientai į juos kreivai žiūrėjo. Kai kurie ėmė skųstis dėl kilusio triukšmo, ir po to Katherine mašinoje pravirko, neatlaikiusi įtampos.

Ji tikisi, kad pasidalinusi savo patirtimi ji kitus žmones paskatins būti supratingesniais vaikų su autizmu atžvilgiu. Katherine pridūrė: „Mano berniukai nuolat diskriminuojami. Visuose gyvenimo aspektuose. Jie yra atstumtieji mokykloje, sportinėje veikloje, šventėse, jie susilaukia kreivų žvilgsnių ir baisių komentarų, žmonės juokiasi ir į juos rodo pirštais – mane nuo viso to jau pykina... Nuolat esu neteisybės liudininkė – būtent tai mane skatina ir toliau dirbti šioje srityje. Mano užduotis labai nelengva, bet esu dėkinga už tai, kad turiu tokią galingą, įvairialypę ir unikalią komandą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų