Minkštutėlės jautienos troškinys: pigu, greita ir be galo gardu

„Lai sako kas ką nori, bet vaizdas skoniui prideda kelis pliusus, todėl šiandien troškinių mėgėjai – sukluskite. Troškinys sodraus ir pikantiško skonio, kurio skonį dar ir dabar jaučiu burnoje. Mėsa gaunasi minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo“, sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

Jautienos troškinys (Nuotr. Samčio užrašai)

Reikės: 1.5 kg jautienos nugarinės; 1/2 šaukšteliai druskos; 1/2 šaukšteliai maltų pipirų; 1/2 šaukšteliai dž. raudonėlio; 1 šaukštelis dž. čiobrelio; 1/2 šaukštelio dž. rozmarino; 5-6 šaukštai miltų; 1 svogūnas; 1 aitrusis pipiras; 3 skiltelės česnako; 5 didelės bulvės; 2 morkos; 6 šaukštai pomidorų padažo; 440 ml tamsaus alaus "Guinness"; 1 lauro lapas; 1 šaukštas Vorčesterio padažo; apie 1 l jautienos sultinio; aliejaus kepimui.

Dubenyje raudonėlį, čiobrelį, rozmarinus, druską bei pipirus sumaišome su miltais. Į miltų mišinį sudedame vieno kąsnio gabalais supjaustytą jautieną ir gerai išmaišome, kad mėsa pasidengtu miltais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios kaitros apkepiname jautieną. Dėkite po kelis gabaliukus, nes mėsa turi apskrusti, o ne troškintis.

Išimame mėsą iš keptuvės. Į keptuvę sudedame smulkintą pusžiedžiais svogūną, griežinėliais pjaustytas morkas, aitrųjį pipirą, kubeliais pjaustytas bulves ir apkepiname.

Daržoves sudedame į puodą skirtą troškinimui, ant viršaus sudedame apkepintą jautieną, dedame pomidorų padažą, vorčesterio padažą, pilame alų, jautienos sultinį, dedame lauro lapą ir uždengus troškiname apie 40 min., kol daržovės suminkštės. Pagardiname druska bei pipirais. Skanaus.


Rašyti komentarą...
R
Rita
2020-09-03 18:41:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
Paskaičius gaminimo eigą, išvada - tikrai niekada netroškinusi jautienos tokiu būdu recepto autorė!!! Pagal tokį receptą, šis troškinys bus skanus ir jautiena minkšta maždaug po 2 val., jei bus geros kokybės jautiena. Tad neklaidinkit siūlydami receptus, jei neišbandėte!
Atsakyti
-2

G
Grazina
2020-09-03 22:00:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tai Jūs tur būt perkat seno jaučio mėsą, kad tiek ilgai reikia troškinti. Pakepta ir patroškinta 30-45 min ji minkštutėlė. Arba kažką ne taip darote.
Atsakyti
0

A
Agnė
2020-09-05 10:13:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
Jautiena nėra pigi mėsa, pagal receptą jos reikia 1.5kg, tai nebus pigus troškinys
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (7)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų