REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Plaukų struktūrą lemia genetika, o visa kita priklauso nuo mūsų – naudodami maisto papildus, vitaminus ir tinkamas plaukų priežiūros priemones mes galime pagerinti plauko būklę, atstatyti ją“, – sako grožio salono „Saulės namai“ moterų kirpėja Jūratė Purvienė.

„Plaukų struktūrą lemia genetika, o visa kita priklauso nuo mūsų – naudodami maisto papildus, vitaminus ir tinkamas plaukų priežiūros priemones mes galime pagerinti plauko būklę, atstatyti ją“, – sako grožio salono „Saulės namai“ moterų kirpėja Jūratė Purvienė.

REKLAMA

Jūratė teigia, jog dažniausios problemos, su kuriomis susiduria jos klientės, tai – riebaluotis arba sausėti linkę plaukai.

„Jei plaukai linkę riebaluotis, kiekvienai moteriai prireiks nemažai kantrybės išbandyti ne vieną priemonę ir atrasti sau tinkamiausią. Plaukų priežiūros priemonių asortimentas yra išties labai platus, todėl konsultuojantis su specialistu, neabejoju, jog pavyks atrasti sau tinkamiausią šampūną.

Kirpyklose, grožio salonuose plaukų priežiūros priemonės yra profesionalesnės, todėl specialistas gali padėti pritaikyti šampūną tiek besiriebaluojantiems, tiek sausėti linkusiems plaukams“, – sako kirpėja.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pašnekovės, trinkti plaukus taip pat reikėtų pagal poreikį. Nors plauti galvą kiekvieną dieną nepatartina, tačiau, jei naudojamos priemonės nepadeda ir plaukai po dienos spėja susiriebaluoti, teks susitaikyti su mintimi, jog plauti galvą reikės kasdien.

REKLAMA

Dar viena neretai pasitaikanti problema – pleiskanos. Išsausėjusią galvos odą, jei nėra kitų ligų, lemia dažnas plaukų dažymas, karštas džiovintuvas, saulės vonios, netinkamos plaukų priežiūros priemonės.

„Pleiskanos, kaip ir plaukų slinkimas, gali atsirasti dėl emocinių problemų, vidinio nerimo. Jei nėra kitų rimtų sveikatos problemų, pakeitus šampūną ir naudojant tinkamas priemones, ši problema nesunkiai išsprendžiama.

Taip pat reikėtų pabrėžti, jog šampūnuose yra nemažai sintetikos, todėl, kai šampūnas išskalaujamas netinkamai, jis sudirgina galvos odą ir taip padeda atsirasti pleiskanoms“, – teigia Jūratė.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingas dėmesys šviesiaplaukėms

Pasak specialistės, dar viena aktuali problema, su kuria dažniausiai susiduria šviesiaplaukės, – skilinėjantys plaukai.

„Daugiausia dėmesio plaukų priežiūrai turėtų skirti šviesiaplaukės, nes dėl didelio oksidanto procento plaukai linkę skilinėti ir būti pažeisti. Taip pat plaukų skilinėjimui įtakos turi ir tokia dažymo technika kaip ombre ar baliažas, tačiau naudojant tinkamas plaukų priežiūros priemones situaciją galima pagerinti“, – sako pašnekovė.

Kaukės ir kondicionieriai

„Plauko struktūra yra labai panaši į stiebą: dominuoja vidinė dalis – šerdis – ir išorinis apvalkalas, kuris ją apsaugo, – kutikulė, sudaryta iš kelių žvynelių sluoksnio. Būtent šiuos žvynelius pirmiausia ir paveikia žalingi aplinkos veiksniai – saulė, druska, chloras, tarša bei mechaniniai veiksniai – dažnas trinkimas šampūnu su agresyviais plovikliais, šviesinimas, džiovinimas džiovintuvu ir lyginimas plaukų tiesintuvu, cheminės medžiagos, pernelyg dažnas dažymas, šviesinimas ir ilgalaikių šukuosenų formavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šie veiksniai susilpnina ir visą plauko struktūrą. Nuo tokių veiksnių plaukai „dėvisi fiziškai“. Tokį reiškinį galima pavadinti senėjimu. Kutikulės žvyneliai vis silpniau priglunda, kol galiausiai atšoka ir lūžta palikdami vidinį plauko sluoksnį. Taip plaukai nuo šaknų iki galiukų pradeda atrodyti lūžinėjantys“, – sako kirpėja.

Kad taip neatsitiktų ir plaukas išliktų kuo sveikesnis, Jūratė tikina, jog būtina naudoti kaukes. Jei plaukas sveikas, natūralus, nedažytas, pilnas drėgmės, tada kaukė nėra būtina, tačiau vis tiek rekomenduotina.

Geriau vienos linijos priemonės?

Neretai dailiosios lyties atstovės linkusios pirkti tos pačios linijos šampūnus, kaukes ir kondicionierius. Tai daryti nėra būtina, bet rekomenduotina.

REKLAMA

„Naudoti vienos linijos plaukų priežiūros priemones yra rekomenduotina, tačiau tikrai nebūtina. Pirkti tos pačios linijos produktus rekomenduotina tik todėl, kad veikliosios medžiagos papildytų viena kitą. Tačiau nepadarysite klaidos ir pirkdami skirtingų firmų priemones“, – sako specialistė.

Taip pat pašnekovė užtikrino, jog nebūtinai brangesnė produkcija bus geresnė už pigesnę, mat kaina neretai prasilenkia su kokybe, o kokybė su kaina.

„Vienai plauko struktūrai tinka vieni komponentai, esantys šampūne, kitai – kiti. Todėl nuo brangumo šampūno kokybė tikrai nepriklauso. Tiesa, brangesnė produkcija pasižymi medžiagų gausumu ir įvairove.

REKLAMA

Dažniausiai brangesni produktai yra tie, kurie yra natūralesni, tačiau vėlgi tokia produkcija ne visiems tinka. Dabar daugelio moterų plaukai dažyti, todėl nuo natūralesnės produkcijos plaukai gali pradėti veltis. Kita vertus, natūrali plaukų kosmetika plauką veikia laipsniškai, o dažytiems plaukams reikia greito rezultato“, – sako Jūratė.

Ypatingas dėmesys vasarą

Vasara jau įpusėjo, todėl moterims ir merginoms derėtų plaukų priežiūrai skirti kiek daugiau dėmesio nei žiemą ir saugoti juos nuo tiesioginių saulės spindulių.

„Plaukai yra veikiami dirginančių faktorių, kurie įprasti vasaros sezonu, tai – ultravioletiniai spinduliai, karštis, vėjas, sūrus vanduo, chloras. Visa tai daro didelę žalą ne tik plaukų spalvai, bet ir struktūrai. Saulės spinduliai sausina plauką, daro jį trapų ir lūžinėjantį. Norint apsisaugoti patarčiau vengti tiesioginių saulės spindulių, bent jau paplūdimy dėvėti galvos apdangalą, naudoti specialiai vasarai sukurtas, pavyzdžiui, „Emme“, „Actyva Linfa Solare“ firmų, plaukų priežiūros priemones ir „Marrakesh“ drėkinamąsias kaukes.

Dar vienas patarimas – bent kartą per savaitę uždėti kaukę ilgesniam laikui, kad prisotintų plauką drėgmės. Tiek sausą, tiek drėgną plauką ištrinkite kauke ir eikite tvarkytis kambarių, dirbti lauke. Taip pat gerkite daug vandens“, – patarimais dalijasi specialistė.

Šaltinis: Rinkos aikštė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų