REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi papuošalai, kuriuos nešiojame, turi ne tik funkcinę paskirtį, bet ir simbolinę reikšmę. Dar daugiau: tikima, kad jie ir gydo, ir traukia įvairių rūšių energiją. Ypač vienas papuošalas, tradiciškai laikomas išbaigtumo, saugumo ir pilnybės simboliu – žiedas.

Visi papuošalai, kuriuos nešiojame, turi ne tik funkcinę paskirtį, bet ir simbolinę reikšmę. Dar daugiau: tikima, kad jie ir gydo, ir traukia įvairių rūšių energiją. Ypač vienas papuošalas, tradiciškai laikomas išbaigtumo, saugumo ir pilnybės simboliu – žiedas.

REKLAMA

Pasirodo, tai, kaip mūvime žiedus, turi didžiulę reikšmę. Tada daug ką pasakome apie save aplinkiniams – tiek sąmoningai, tiek kartais ir nesąmoningai. Todėl sugaiškite akimirką ir pažvelkite į savo rankas. Ant kurių pirštų žiedus mūvite jūs? Ir ką jie jums reiškia?

Ant bevardžio piršto

Ir moterims, ir vyrams įprasta mūvėti žiedą ant bevardžio piršto. Svarbiausia sąmoninga žinutė, kurią mes tokiu būdu siunčiame aplinkiniams, suprantama, yra mūsų santuokinis statusas.

Tą dar gerokai iki mūsų darė senovės egiptiečiai. Jie tikėjo, kad nuo bevardžio piršto iki širdies driekiasi meilės arterija. Įdomiausia, kad visiškai nesvarbu, ant kurios rankos – kairės ar dešinės –piršto žiedą mūvime, poveikis vis tiek bus toks pat.

REKLAMA
REKLAMA

Alternatyviosios medicinos šalininkai irgi turi ką pasakyti apie bevardį pirštą. Jis, teigiama, atsakingas už žmogaus kūno endokrininę sistemą, kryžkaulio sritį ir net dubens organų (taip pat ir tų, kurie lemia mūsų intymųjį gyvenimą) kraujagyslių tonusą.

REKLAMA

Psichologai tiki, kad vestuvinis žiedas ir tai, kaip jį nešiojame, tiesiogiai susiję su mūsų santuokinio gyvenimo laime. Pavyzdžiui, plonytė klasikinė 2–4 mm. aukso juostelė ant piršto byloja, kad esate patenkinti savo partneriu. Žmogus, mūvintis siaurą vestuvinį žiedą, nejaučia jokio noro nei poreikio ieškoti nuotykių už santuokinio guolio ribų. Tokios santuokos, anot psichologų, gali gyvuoti labai ilgai.

Platus storas – daugiau nei 4 mm. – vestuvinis žiedas sako, kad jį nešiojantis žmogus ne visiškai tiki savo santuokos stabilumu ir taip trokšta apsisaugoti nuo galimų skyrybų.

REKLAMA
REKLAMA

Puoštas – graviruotas, inkrustuotas brangakmeniais ir panašiai – vestuvinis žiedas atspindi jį nešiojančiojo troškimą mėgautis sodresniais, gyvesniais santykiais nei dabartiniai. O galbūt žiedo savininkas tiesiog būgštauja, kad aistra ir meilė jo santuokoje ilgai netrūks.

Ant smiliaus

Žiedas ant to piršto – galios ženklas. Ne veltui ant šio piršto buvo ir tebėra mūvimi žiedai su antspaudu.

Žmonės, mėgstantys smilių puošti žiedu, išsiskiria stipria valia, išdidumu ir valdžios troškimu. Jeigu žiedas nešiojamas ant dešinės rankos piršto, jo savininką galima laikyti racionaliu, protaujančiu, jei ant kairės – žmogus gali būti linkęs į didybės maniją ir isteriją. Bet faktas, kad dauguma valdovų, iškilių istorinių asmenybių nešiojo žiedus ant smiliaus: ir Julijus Cezaris, ir Ivanas Rūstusis, ir kardinolas Rišeljė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant didžiojo piršto

Nešioti žiedą ant didžiojo piršto – tarsi sakyti visam pasauliui: „Aš esu graži (-us).“

Žiedo – kad ir koks jis būtų, – grožis geriausiai atsiskleidžia mūvint jį būtent ant šio piršto, tačiau papuošalas atspindi ir jį nešiojančiojo meilę sau.

Ant didžiojo piršto žiedą mūvintys žmonės jokiu būdu nėra agresyvūs – priešingai: jie labai ramiai, natūraliai išreiškia savo orumą. Tačiau turėkite omenyje, kad šiuo atveju akmenuko (tarkime, brilianto) dydis žiede taip pat labai svarbus: kuo akmenukas didesnis, tuo žiedas pastebimesnis ir tuo labiau jo savininkas stengiasi įtikinti aplinkinius, kad jo žavesiui neįmanoma atsispirti. Kita vertus, žiedo dydis atspindi ir jo savininko dvasinę stiprybę.

REKLAMA

Ant nykščio

Žiedas ant nykščio – tarsi įspėjamasis signalas būti atsargiems. Juo labiau, kai jį mūvi vyras.

Psichologai sako, kad žmonės, nešiojantys žiedus ant nykščio, veržiasi save realizuoti visais įmanomais būdais, bet ypač intymiame gyvenime.

Toks požiūris į žiedus ant minėto piršto nesikeičia pastaruosius kelis tūkstančius metų. Dar senovės graikai ir romėnai laikė nykštį falo simboliu ir nešiojo ant jo geležinius žiedus taip siekdami apsaugoti savo vyriškumą.

Ant mažojo pirštelio

Mažylis pirštas, papuoštas žiedu, – tai pareiškimas apie artistiškus gebėjimus. Turbūt pastebėjote, kad žiedus ant mažojo rankos pirštelio dažniausiai mūvi dailininkai, aktoriai ir kitų kūrybinių profesijų atstovai. Kino legenda Marlena Ditrich mėgo nešioti žiedelį ant šio piršto.

REKLAMA

Bet net ir tuo atveju, jeigu žmogus nėra joks menininkas, tai greičiausiai labai įdomi, talentinga, neordinari asmenybė, neįspraudžiama į standartinius rėmus.

Verta žinoti

Žiedai su ovaliais, pailgais akmenimis suteikia rankoms subtilumo. Platūs žiedai su dideliais akmenimis nedera žemaūgėms moterims trumpais pirštais. Jaunos merginos ranką labiau papuoš plonas žiedelis nei vienas ar keli masyvūs žiedai.

Mūvėti kelis žiedus ant vieno piršto – prasto skonio ženklas. Dideli žiedai su brangakmeniais netinka mūvėti dieną.

Šaltinis: anglija.today

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų