„Senas geras vaflių pyragas – labai dažnai visų pamirštas, bet man – vienas skaniausių saldumynų, kuris primena vaikystę. Taip pat tai vienas paprasčiausiai pagaminamų saldumynų – tereikia turėti vaflių, sutepti mėgstamu kremu ir saldėsis jau paruoštas. Žinoma, skaniausia, kai sutepti vafliai dar pastovi šaldytuve, bet nekantriausi gali skanauti iškart“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Vafliai su pertepimais (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Vafliai su pertepimais (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 300 g didelių stačiakampių vaflių giliu ornamentu

Šokoladiniam kremui: 100 g pieniško šokolado; 1,5 skardinės kondensuoto saldaus pieno; 1,5 valg. š. saldžios kakavos; 6 valg. š. sviesto; 2 valg. š. pieno.

Kokosiniam kremui: 1 maža skardinė atšaldyto kondensuoto saldaus pieno; 170 ml nesaldžių, smulkių kokoso drožlių.

Karameliniam kremui: 1 skardinė karamelizuoto saldaus pieno; 50 g sviesto.

Šokoladinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame šokoladą, sumaišome, ištirpiname. Toliau sudedame likusius kremo ingredientus, kaitiname ant silpnos ugnies ~15 min vis maišant, kol gauname vientisą masę. Paliekame kremą atvėsti. Vaflių pertepimas: naudojau pusę didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

REKLAMA

Kokosinis kremas: kondesuotą pieną sumaišome su kokoso drožlėmis. Geriausia naudoti kondensuotą pieną iš šaldytuvo, kad būtų šaltas ir tirštesnis. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

Karamelinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome, kaitiname, kol gauname vientisą, blizgią masę. Atvėsiname. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

Vaflius paliekame šaldytuve per naktį, ar bent 3 valandoms. Supjaustome norima forma ir skanaujame!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Zosė
2020-06-06 17:26:39
Į šokoladinį kremą dedu tik nesaldžią kakavą, kondensuotas pienas ir taip saldus. Ir nededu į šaldytuvą, o tiesiog paslegiu per naktį virtuvėj, kremas geriau įsigeria.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Zosė 2020-06-06 17:26:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Į šokoladinį kremą dedu tik nesaldžią kakavą, kondensuotas pienas ir taip saldus. Ir nededu į šaldytuvą, o tiesiog paslegiu per naktį virtuvėj, kremas geriau įsigeria.   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
Tortilija (nuotr. stop kadras)
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, ...
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų