Sotus mėsos troškinys su perlinėmis kruopomis: „Bulvių net nepasigedome“

„Sotus ir maistingas maistas. Tikriausiai dabar toks aktualus daugeliui, ne išimtis ir man. Kaip niekad dabar gerai apgalvoju ką gaminu, kad nereikėtų be reikalo maisto švaistyti. Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes, bulvių mėgėjai, šiame troškinyje jų nepasigedome“, – sako recepto autorė.

Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)

Reikės: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morkos; 1 svogūno; 2 skiltelių česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio/vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; druskos pagal skonį; žiupsnio juodųjų pipirų; šlakelio aliejaus.

GAMINIMAS

Perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Kiaulieną supjaustome nedideliais kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame mėsą, kol ji apskrus. Morką, svogūną ir česnaką nulupame. Česnaką ir svogūną pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais.

Daržoves suberiame į mėsą keptuvėje ir šiek tiek pakepiname. Troškinį maišome su perlinėmis kruopomis. Pagardiname druska, žolelėmis. Išmaišome. Suberiame į kepimo indą.

Dedame sviesto. Užpilame vandeniu arba sultiniu, kad iki pusės apsemtų troškinį. Indą uždengiame dangčiu arba folijos lapu. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 1 valandą.

Šaltinis: Kviečiu į virtuvę / worldrecipes.eu

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų