Rita atskleidė nostalgiškų šnicelių receptą: „Baltas padažas čia tiks idealiai“

„Skaniems ir sotiems pietums – šnicelis su juoda duona. Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius. Jeigu savo virtuvėje atrasite raugintų agurkų, burokėlių bus dar skaniau. Šnicelį tinka valgyti su bulvių koše ar grikiais. Baltasis padažas čia tiks tobulai“, – sako tinklaraštininkė Rita.

Nostalgiškas šnicelis su juoda duona (Nuotr. Ritos receptai)

Šniceliams reikės: 500 g kiaulienos faršo; 2 riekės juodos duonos; 100 ml pieno; 2 kiaušiniai; 1 skiltelė česnako; pusė galvutės svogūno; druskos; maltų pipirų; 1 stiklinės maltų džiūvėsių; aliejaus kepimui.

Baltajam padažui: gabalėlis sviesto; šaukštelis miltų; druskos; pipirų; 1 stiklinė pieno; 2 šaukštai grietinės; smulkintų žalių krapų.

GAMINIMAS

1. Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.

2. Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, smulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite. Faršą išminkykite, kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.

3. Iš paruošto faršo formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.

4. Baltajam padažui išlydykite gabalėlį sviesto, dėkite miltus, pakepinkite. Po truputį maišydami, pilkite pieną. Maišykite iki neliks gumuliukų, dėkite grietinę, druską, pipirų ir smulkintus krapus. Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.

Šaltinis: Ritos receptai


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų