naujienų portalas tv3.lt
2020.02.25 07:45

Turbūt sunkiai rastumėme žmogų, kuris savo gyvenime nėra nė karto ragavęs blynų. Tai daugelio mėgstamiausiais patiekalas ir taip yra ne atsitiktinai: blynus paprasta iškepti, o, pagardinus juos įvairiais sirupais, uogienėmis ar padažais, galima įtikti net išrankiausiems valgytojams. Virtuvės šefas Jordan Moore dailystar.co.uk dalijasi patarimais, kuriais pasinaudojus, iškeptiems blynams bus neįmanoma atsispirti.

Blynai (nuotr. 123rf.com)

Blynai (nuotr. 123rf.com)

1. Pagaminkite blynų tešlą iš anksto ir palaikykite ją šaldytuve.

Virtuvės šefas sako, kad geriausia tešlą šaldytuve laikyti per naktį, bet jei to padaryti išeina, verta palikti bent pusvalandžiui. Tai gali padėti, jei tešloje yra gumulėlių, taip pat, kepant blynus, bus lengviau juos apversti.

2. Nepermaišykite tešlos.

Jordan Moore pataria nepermaišyti tešlos, nes ji bus per tiršta. Drėgną tešlos mišinį įpylus į sausą, maišyti reikia labai atsargiai ir tik iki tol, kol konsistencija gaunasi tobulo tirštumo.

3. Sausiems ingredientams naudokite plakimo šluotelę.

Šefas sako, kad tai ne tik gali padėti sutaupyti laiko, bet ir tolygiai sumaišyti miltus ir cukrų, ką padaryti kartais yra sudėtinga.

REKLAMA

4. Naudokite pakankamai didelę keptuvę ir įsitikinkite, kad aliejus yra įkaitęs.

Šis patarimas, anot virtuvės šefo, gali padėti išvengti prie keptuvės prilipusių blynų. Ypač svarbu įsitikinti, kad aliejus yra pakankamai karštas, prieš kepant pirmąjį blyną.

5. Švariai išvalykite keptuvę.

Jordan Moore turi patarimą tiems, kurie mėgsta blynus kepti ne ant aliejaus, o ant sviesto. Jis siūlo tarp kiekvieno kepimo nuvalyti keptuvę ir taip išvengti galimo degėsių skonio.

6. Tinkamu laiku apverskite blynus.

Jei tiksliai nežinote, po kiek laiko reikia apversti blynus, virtuvės šefas dalijasi išbandytu patarimu. Paprastai užtenka vieną blyno pusę kepti 3 minutes ir apvertus dar 1-2 minutes. Taip pat tam padėti gali ir maži burbuliukai, kurie formuojasi ant blyno paviršiaus. Jei jie yra pastebimi, tai ženklas, kad blynus galima apversti.

7. Ypatingam skoniui suteikti naudokite sviestą.

Tam, kad blynai išsiskirtų savo skoniu, šefas rekomenduoja prieš kepimą į tešlą įmaišyti šaukštą tirpinto sviesto. Naujas ingredientas padės sukurti neįprastą skonį, kuris gali nustebinti ir tuos, kuriems blynai nėra mėgstamiausias valgis!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
Tinginys (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Kaip savaitgaliui nepasigaminti kokio nors deserto prie kavos ar arbatos puodelio. Greitai ir pagaminau tinginį vos iš 4 ingredientų, o visus produktus turėjau namuose. Gavosi ...
Laida Gardu Gardu
Šį kartą Gardu Gardu laidoje Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevo patiekalai turės vieną bendrą ingredientą – mangą. Nors jis dažniausiai naudojamas desertams, tačiau Gian Luca ...
Bulvinės bandutės (Nuotr. neringa-blogas.com)
„Šios bandelės man buvo metų atradimas numeris vienas. Džiaugiuosi, kad išmokau jas gaminti, labai skanu tiek su kokiu nors padažu, tiek prie mėsos“, – sako recepto autorė. ...
Koldūnai su mėsa ir spirgučiais (nuotr. Organizatorių)
Šio savaitgalio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
Mišrainė su krabais, skrebučiais ir kiaušiniais (Nuotr. Jurgittos virtuvė)
„Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų