Kitokie ir daug gardesni Kijevo kotletai: „Nuo šiol jie – mūsų šeimos mylimiausi“

„Kaip juos paprasta, palyginus su tais tikraisiais Kijevo kotletais, pagaminti. Ir mėgautis beveik skanesniais už tikruosius... Ir nė kiek neperdėjau, nes jie nuo šiol yra mūsų šeimos vienas iš mėgstamiausių vištienos patiekalų...“, – sako recepto autorė.

Kijevo kotletai (Nuotr. Laisvalaikis virtuvėje)

Reikia: ~650 vištos krūtinėlės (jau be kaulo); 180 g varškės; 1 kiaušinio; ~1 a.š. druskos; maltų pipirų pagal skonį (naudojau baltuosius); 1/2 a.š. vištienos prieskonių (arba savo mėgstamų prieskonių); 80100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto (ne mažiau nei 82%); šviežių arba šaldytų petražolių ir krapų (naudojau šaldytus); miltų, maltų džiūvėsėlių ir poros kiaušinių kotletų apvoliojimui; aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Pirmiausia pasiruošti sviestą, į jį įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.

Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės. 

Drėgnomis rankomis imti mėsos masės (nedaryti labai didelių, patarčiau šiek tiek mažesnius nei įprasti), delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus. 

REKLAMA

Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su ~80-100 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame - šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose (aš taip voliojau du kartus, tik į miltus vieną, gaunasi tada tvirta plutelė, todėl patariu ir jums. O jei voliosite tik kartą, tada turbūt užteks ir vieno kiaušinio, atitinkamai vandens mažiau). Apvoliojus taisant formą dar švelniai spaudžiant apglostyti, kad džiūvėsėliai gerai priliptų.

Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis kotletukus (aš kepiau po 6 vnt). Vis vartant iš visų pusių kepti kol gražiai apskrus ir paruduos. Išimtus iš aliejaus sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. 

Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje

 


Rašyti komentarą...
Žinovas
2020-02-14 14:08:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gal ir skanu, bet jau nevadinkit Kijevo kotletais, Kijevo kotletas tik iš natūralios krūtinėlės
Atsakyti
-2

I
Irina
2020-02-14 16:03:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
Labai nemegstu kai iskraipo originalu recepta ir duoda ta pati pabadinima. Kodel cia ne maltos vistienos kotletas su idaru.
Atsakyti
-2

V
Virėas-Mėgejas
2020-02-14 12:55:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
Malta vištiena su varške ir čia Kijevas ? Vištienos su varške maltinukas kažkoks
Atsakyti
-2

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų