REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikos mitybos specialistė ir dviejų bestselerių „Liekna visam gyvenimui“ ir „Balansas“ autorė Vaida Kurpienė turi atsakymus kone į visus klausimus, susijusius su mityba.

Sveikos mitybos specialistė ir dviejų bestselerių „Liekna visam gyvenimui“ ir „Balansas“ autorė Vaida Kurpienė turi atsakymus kone į visus klausimus, susijusius su mityba.

REKLAMA

Knygų autorė ir mitybos kursų vadovė sako, kad vaiko mityba visais atvejais priklauso nuo tėvų požiūrio, elgesio ir nustatytų taisyklių.

Gerų angliavandenių pasirinkimas

Vaikus auginantys tėvai tikrai yra susidūrę su klausimu, kaip pripratinti vaikus valgyti sveikesnį maistą ir vietoje saldžių užkandžių rinktis tai, kas teikia naudos augančiam organizmui.

Dažnai kyla klausimas, kaip į mitybos racioną įterpti košes, kurios būtų nesaldžios, tačiau patrauktų dėmesį ir norą valgyti.

V.Kurpienės teigimu, atpratinti vaiką, kuris visą vaikystę ar didžiąją gyvenimo dalį leido valgydamas saldžias košes, vis tik įmanoma, tik reikės pastangų, tačiau yra kelios gudrybės, kurių imasi ir pati Vaida, ir jas drąsiai rekomenduoja kitiems.

REKLAMA
REKLAMA

Nemaišykite produktų

Specialistės teigimu, vaikai niekada nemėgo ir, greičiausiai, nepamėgs patiekalų, kurių ingredientai tarpusavyje sumaišyti taip, kad jų neįmanoma atskirti.

REKLAMA

„Vaikai nemėgsta mišrainių arba salotų todėl, kad ten daug ingredientų ir jie nesupranta, ką valgo. Lygiai taip pat ir su košėmis – jeigu košėje yra pridėta papildomų ingredientų, tikėtina, kad vaikas atsisakys tokio maisto.

Aš pati net nededu vilties, kad vaikas valgys paruoštą košę su keliais įmaišytais produktais.

Vis dėlto, jeigu jūs norite į vaiko racioną įtraukti nesaldžias košes, vadovaukitės šiuo patarimu: pagaminkite košę ir šalia, į atskirus dubenėlius, sudėkite pasirinktus produktus. Tai gali būti sėklos, tarkuotas sūris, grietinė, natūralus riešutų sviestas, sviestas, mielių dribsniai ar raugintas agurkas šalia.

REKLAMA
REKLAMA

Labai svarbu, kad priedai būtų matomi ir sudėti taip, kad vaikas išsirinktų tuos, kurių nori“, – aiškina dviejų vaikų mama.  

Tarkitės su vaiku

Specialistės teigimu, su vaiku reikia tartis gražiuoju ir šiukštu per vieną dieną nenutraukti įprasto jam maisto, o keisti situaciją pamažu.

„Pavyzdžiui, jeigu vaikas valgė saldžias košes, tai su juo reikia tartis, kad kelias dienas per savaitę, jis valgys nesaldžias. Tarkim, jeigu iki šiol saldžias košes valgėte septynias dienas per savaitę, tai nuo šiol dvi iš jų valgysite nesaldžias. Kokia bus košė ir kuriomis dienomis, leiskite rinktis vaikui.

Reikia nepamiršti, kad košė su vaisiais yra desertas, o natūralūs cukrai dideliais kiekiais veikia organizmą panašiai kaip ir dirbtiniai, ir vis tiek pratina vaiką prie saldaus maisto “, – aiškina V.Kurpienė.

Jos patarimas tėvams, bandantiems vaikus įtikinti, kad košės – nauda ir sveikata, pradėti rinktis avižų košes bei gardinti jas kokosų aliejumi bei cinamonu, kuris suteiks košei vaikams priimtino saldumo, o miežius, grikius ar bolivinę balandą susukti į nori dumblių lapą (kaip sušiams), supjaustyti ir vaikai suvalgo su džiaugsmu. Žinoma svarbiausia ir patiems šalia ne sumuštinį valgyti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų