Ruoškite česnakų atsargas: laikysis visą žiemą

Jei turite česnakų ir mėgstate juos kramsnoti visą žiemą, turėtumėte paskubėti ruošti jų atsargas. 

Marinuoti česnakai (worldrecipes)

Jums reikės:

kilogramo česnako, 600 ml vandens, 4 šaukštų cukraus, 7 žirnelių juodųjų pipirų, 10 pumpurėlių gvazdikėlių, 3 šaukštų acto, 2 šaukštų druskos. 

Pirmiausia nulupkite viršutinį česnako lukštą. Tada galite palikti arba visą galvutę arba paskirstyti skiltelėmis. Į puodą pilkite vandenį, dėkite druską, cukrų, pipirus bei gvazdikėlius.

Užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies. Tuomet į gautą marinatą supilkite actą. Česnaką dėkite į iš anksto garais apdirbtą švarų stiklainį (sterilizuotą) ir iki viršaus užpilkite marinatu.

Užsukite stiklainius metaliniais dangteliais ir dėkite į kokią vėsią vietą, bet ne į šaldytuvą. Česnakas bus tinkamas vartojimui po 2 mėnesių. Skanaus!

šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt


Rašyti komentarą...
V
Vilija
2019-09-30 09:21:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nėra reikalo gadinti česnakų,jie puikiai per žiemą laikosi
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų