REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvai dėl plačios šypsenos savo vaiko veide padarytų viską, o dažnai – net ir pačius sunkiausius dalykus. Tačiau šiauliečių Jankų šeimyna viena to padaryti tiesiog negali. Jų sunkiai sergančiam sūnui Hubertui kuo skubiau reikia kamieninių ląstelių kurso, kuris šeimai suteiktų bent menką dalį vilties.

Tėvai dėl plačios šypsenos savo vaiko veide padarytų viską, o dažnai – net ir pačius sunkiausius dalykus. Tačiau šiauliečių Jankų šeimyna viena to padaryti tiesiog negali. Jų sunkiai sergančiam sūnui Hubertui kuo skubiau reikia kamieninių ląstelių kurso, kuris šeimai suteiktų bent menką dalį vilties.

REKLAMA

Šios istorijos pradžia – atrodo daug žadanti ir tikrai niekuo neišsiskirianti iš kitų. Dabar moteris yra jau dviejų vaikų mama – penkerių Huberto ir šešių mėnesių Milenos.

Dar prieš pastodama pirmą kartą, Audronė Jankė, kaip ir daugelis, labai troško vaikų. Pastojusi pirmą kartą, moteris nejautė jokių nusiskundimų ar blogumų.

„Mano visas nėštumas buvo tikrai puikus. Tačiau manęs laukė labai sudėtingas gimdymas, po kurio daktarai abejojo, ar mano sūnus išgyvens. Bet jis išgyveno!“, – savo šeimos istoriją pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Jau iš karto po gimdymo Šiauliuose, daktarai vaikui įtarė citomegalo infekciją, kuria moteris galėjo užsikrėsti būdama nėščia. O tada ir prasidėjo didžiulių išbandymų ir jėgų pereikalausiantis Jankų šeimos kelias.

REKLAMA

„Mano sūnų Hubertą išvežė į Kauno klinikas, kuriose patvirtino šią diagnozę. Kartu su juo ten praleidome pusantro mėnesio. Hubertui leido vaistus ir antibiotikų kursą, bet daktarai neteikė gerų vilčių. Paskaičius internete apie šią infekciją, mane apėmė didžiulis lūdesys“, – prisimena ji.

Iš pradžių, trijų mėnesių Hubertui buvo nustatyta akies nervo atrofija, įtariamas aklumas, nuo septynių mėnesių organizmą alina nesibaigiantys epilepsijos priepuoliai, nusilpo raumenys ir kankina miego sutrikimai.

Berniukas nesėdi, nevaikšto ir nekalba. Hubertui taip pat yra išniręs klubo sąnarys, todėl šeima šiuo metu laukia operacijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Hubertuką dabar labiausiai kankina epilepsijos priepuoliai. Labai sudėtinga žiūrėti, kaip jie tavo vaiką tiesiog tempia atgal. Gydyti sūnų bandėme įvairiausiais būdais, išmėginome ir tradicinę, ir netradicinę mediciną, tačiau reikiamo poveikio nesulaukėme“, – kalba moteris.

Vienintelis šansas – kamieninių ląstelių kursai

Dabar didžiausia šeimos viltis – kamieninių ląstelių kursai, kurie vyksta Maskvoje. Tačiau toks gydymas – ypač brangus. Vieno kurso kaina – 5 tūkstančiai eurų. O tokių Hubertui reiktų tikrai ne vieno.

„Vieno kurso, pastebėti rezultatams, tikrai neužtenka. Reikia stebėti, ar yra bent koks poveikis, todėl tam reikia bent trijų tokių kursų. Tačiau niekada negali žinoti, kaip jie padės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kamieninių ląstelių kursai yra padėję net vaikams su negalia. Vaikai pradėjo vaikščioti, kalbėti, jų nebekankino epilepsijos ir nemigos priepuoliai“, – tikina A. Jankė.

Nuo aplinkinių žmonių moteris ilgą laiką buvo atsivėrusi sieną ir bendravo tik su artimaisiais. „Žmonės, pamatę Hubertuką, supranta, kad jis serga.

O daugelis iš jų nori žinoti, kas būtent jam yra. Kiekvieną kartą pasakoti apie savo vaiko ligą tikrai nėra lengva“, – paaiškina moteris.

Tačiau dabar, po penkerių metų, A. Jankė apie savo sūnaus ligą pagaliau gali kalbėti garsiai ir be ašarų. Reikalingi pinigai paskatino moterį įkurti fondą savo sūnui ir prašyti visuomenės pagalbos.

REKLAMA

„Hubertuko šypsena kiekvieną dieną skatina mus nepasiduoti ir siekti savo tikslo“, – tikina ji.

Paaukoti taip reikiamų pinigų šeimai galite jau dabar:

Kreipiamės su prašymu skirti 2% sumokėto gyventojo pajamų mokesčio mūsų negalią turinčio sūnaus Huberčiuko gydymui ir reabilitacijai. Tai galite padaryti skirdami 2% Huberčiuko paramos labdaros fondui pildant deklaraciją FRO512 reikia įrašyti Huberčiuko paramos labdaros fondo kodą 304708188. Arba tiesiogiai pervesdami paramą į Huberčiuko paramos ir labdaros fondo sąskaitą. Swedbank Huberčiuko paramos ir labdaros fondas LT10 7300 0101 5358 8997 Per paypal sistemą Reikia nurodyti el.paštą [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų