REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Vyriausybės įsteigta garantijų institucija UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) pranešė, kad kartu su privačių investuotojų grupe investuos į bendrovę, kuri gamina užkandžius. 

Lietuvos Respublikos Vyriausybės įsteigta garantijų institucija UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) pranešė, kad kartu su privačių investuotojų grupe investuos į bendrovę, kuri gamina užkandžius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad rizikos kapitalo fondas „Koinvesticinis fondas“ pradeda savo finansavimo veiklą – UAB „Kofinansavimas“, kurios steigėja yra UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“), kartu su privačių investuotojų grupe pasirašė pirmąją finansavimo sutartį, pagal kurią į naujai steigiamą užkandžių gamybos bendrovę UAB „Gusania“ keliais etapais bus investuojama 880 tūkst. eurų.

REKLAMA

„Džiaugiamės, kad vis daugiau verslo angelų, supratę fondo teikiamą naudą, kreipiasi į mus su investavimo pasiūlymais. Šiuo metu vyksta investavimo dokumentų derinimas su dar viena jauna įmone, investicijų vertinimo procese dar keturi pasiūlymai. Augantis susidomėjimas investavimu kartu su fondu, tikimės, pavirs nenutrūkstamu investavimo pasiūlymų srautu“, – sako UAB „Kofinansavimas“ direktorė Daiva Gerulytė.

„Koinvesticinis fondas“ UAB „Gusania“ valdyme dalyvaus kaip tylusis investuotojas ir savo balsus bei neturtines teises perduos fondo partneriams – privatiems investuotojams. Investuotojai aktyviai dalyvaus įmonės veikloje ir savo žiniomis, ryšiais, patirtimi plėtos įmonės veiklą. Finansinę investiciją gavusios įmonės privačių investuotojų grupę sudarys fondo „Axia Capital“ atstovai ir trys verslo angelai, turintys ilgametės verslo patirties gamybos, pardavimų ir rinkodaros srityse.

REKLAMA
REKLAMA

„Sveikinu startavus. Mano žiniomis, tokio tipo investicijos yra viena progresyviausių finansavimo priemonių verslui, todėl labai džiugu, kad, valstybei įkūrus fondą, jau galime šalyje investuoti kartu į naujus perspektyvius verslus. Užkandžių rinka auga visoje Europoje labai sparčiai, todėl tikimės, kad bendradarbiaujant UAB „Gusania“ produkcijos apimtys augs ne tik šalies mastu, bet ir Europoje“, – sutartį pasirašydamas sakė UAB „Privataus kapitalo investicijos“ direktorius Andrius Jurkonis.

„Koinvesticinio fondo“ ir privačių investuotojų 880 tūkst. vertės investicijos bus atliekamos keliais etapais, valstybės investicijos į naujai kuriamą įmonę sieks daugiau nei 430 tūkst. eurų. Šis projektas bus finansuojamas Ūkio ministerijos rizikos kapitalo priemonės „Ko–investicinis fondas II, finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo“ („Ko–investicinis fondas II“) lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

KŪB „Koinvesticinis fondas“ valdo „Invega“ kartu su savo dukterine įmone UAB „Kofinansavimas“. Fondą šiuo metu sudaro du subfondai, finansuojami pagal Ūkio ministerijos rizikos kapitalo priemones „Ko-investicinis fondas“ ir „Ko-investicinis fondas II“. Fondas skirtas vystyti Lietuvos rizikos kapitalo rinkai, auginti naujiems rizikos kapitalo rinkos dalyviams ir tokiu būdu suteikti platesnį kapitalo prieinamumą naujoms perspektyvioms Lietuvos įmonėms, turinčioms ribotas galimybes pasinaudoti bankų siūlomomis verslo finansavimo priemonėmis.

„Koinvesticinio fondo“ investicijoms Ūkio ministerija skyrė daugiau nei 20 mln. eurų iš Verslo finansavimo fondo, finansuojamo iš Europos regioninės plėtros fondo, ir valstybės biudžeto lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų