REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Daržovių ir vaisių kainos turguje nesikeičia ir yra daugmaž panašios pas visus prekeivius. Tiesa, turguje ant prekeivių stalų vis dažniau matyti žalumynų – svogūnų laiškų, ridikėlių, kuriuos žmonės, artėjant šventėms, tikrai perka. Rinkos aikštė/ Dimitrij

Artėjant šv. Velykoms turguose jaučiamas tikras prieššventinis bumas. Prekybininkai siūlo įsigyti kiaušinių, kiaušinių dažų, medinių ir plastikinių kiaušinių, tradicinių puokštelių, kitos šventinės atributikos.

69

Artėjant šv. Velykoms turguose jaučiamas tikras prieššventinis bumas. Prekybininkai siūlo įsigyti kiaušinių, kiaušinių dažų, medinių ir plastikinių kiaušinių, tradicinių puokštelių, kitos šventinės atributikos.

REKLAMA

Taip pat turguje jau galima rasti ir pirmųjų šiųmečių daržovių.

Kiaušiniai, kiaušiniai!

Centrinėje miesto turgavietėje Janušavos aikštėje bei „Jaunatvės“ turgelyje trečiadienį buvo gausu šių prekių, žmonės tiesiog graibstė kiaušinius. Dažniausiai buvo dairomasi kaime augintų vištų kiaušinių. Tiesa, prekybininkai atskleidė, kad labai laukia šeštadienio, mat tądien laukiama didžiulio pirkėjų antplūdžio.

„Parduodu kaime augintus vištų kiaušinius. Atvežame nedidelį kiekį, tad pirkėjai labai greitai juos išgraibsto. Parduodame po 2 eurus už tuziną. Bet pas mus kiaušiniai dideli, skanūs, labai didelis trynys“, – savo parduodamus kiaušinius gyrė prekybininkė Asta iš Kėdainių rajono.

REKLAMA
REKLAMA

Yra ir pigesnių

Kiaušinių kainos labai svyruoja. Prekybininkai sako, kad kaina priklauso nuo to, kur auginamos vištos, koks kiaušinių dydis. Pigiausius kiaušinius turguje radome už 1,60 euro. Brangiausi kainavo net 2,20 euro už dešimt vienetų. Tiesa, šie kiaušiniai tikrai įspūdingo dydžio, ir juos pardavinėjanti močiutė dar patikino, kad jie labai švieži, o vištos didžiąją metų dalį praleidžia visiškoje laisvėje.

REKLAMA

Pirkėjai taip pat pasidaliję į dvi stovyklas: vieni perka pigiausius, kiti gi ieško sveikesnių ir maistingesnių kiaušinių.

Šventinė atributika

Tiek „Jaunatvės“, tiek kooperatyvo turgavietėse prekybininkai žmonėms siūlo įsigyti ir įvairios šventinės atributikos. Tiesa, kainos ne visus džiugina. Štai už velykines puokšteles prašoma net trijų eurų, už medinius ar plastikinius kiaušinius po vieną eurą. Kiaušinių dažai parduodami po 0,50 euro centų. Norintiems natūralumo prekybininkai siūlo įsigyti net svogūnų lukštų. Už jų glėbelį prašoma taip pat pusė euro.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkėjų mažiau

Tiesa, prekybininkai pastebi, jog pirkėjų šiemet mažiau nei pernai. Tikimasi, kad jų šiek tiek padaugės šeštadienį, kuomet į miestą atvažiuos daugiau žmonių iš kaimo.

„Trečiadienį visuomet būna mažiau žmonių nei šeštadienį. Taip jau yra. Žmonės dirba, turguje daugiausia vyresnio amžiaus žmonės, kurie ateina tik pasivaikščioti, kainų pasidairyti. Tikimės, kad didesnis prekymetis bus šeštadienį, prieššventinę dieną. Visas viltis dedame į tą dieną.

Bet apskritai juk matome, kiek prekybininkų ir pirkėjų buvo pernai, kiek šiemet. Nėra ką lyginti. Net iš Lenkijos neapsimoka vežtis prekių, didelė konkurencija, o pirkėjų visai nedaug“, – teigė velykine atributika turguose jau daugybę metų prekiaujanti Nijolė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Yra ir žalumynų

Daržovių ir vaisių kainos turguje nesikeičia ir yra daugmaž panašios pas visus prekeivius. Tiesa, turguje ant prekeivių stalų vis dažniau matyti žalumynų – svogūnų laiškų, ridikėlių, kuriuos žmonės, artėjant šventėms, tikrai perka. Už žalumynų ryšulėlį prašoma po vieną eurą.

Pagrindinės daržovės, kuriomis prekiauja, prekybininkai, tai – bulvės, svogūnai, burokėliai. Žmonės taip pat labai perka obuolius. Daržovių kainos įvairios – už kilogramą bulvių ar burokėlių prekybininkai prašo 30 euro centų, morkų – 50 euro centų, svogūnų – 40 euro centų. Obuolių kainos svyruoja, jos priklauso nuo vaisiaus dydžio bei prekinės išvaizdos. Obuolių kaina šiek tiek kritusi – prasideda nuo 50 centų už kilogramą.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų