REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Daugiau nei 4 mėnesius trukusiame Synergy Finance Lietuvos investuotojų tyrime sudalyvavo 426 respondentai iš pagrindinių Lietuvos miestų. Apklausos anketą sudarė 29 klausimai, tarp kurių viena dalis buvo skirta surinkti bendrai informacijai (lytis, amžius, išsilavinimas ir pan.). Kita dalis klausimų bandė išsiaiškinti investavimo lūkesčius ir galiausiai keli klausimai buvo skirti siekiant aptikti galimas iracionalumo apraiškas.

REKLAMA
REKLAMA

1. Kokie investuotojai dominuoja Lietuvoje?

Pagal Synergy Finance atlikto tyrimo rezultatus Lietuvoje dominuoja ne vyresni nei 40 metų, aukštąjį išsilavinimą turintys, smulkieji investuotojai (investicijų portfelio vertė neviršija 100 000 litų), iš kurių tik trečdalis turi aiškią investavimo strategiją.

REKLAMA

2. Kokio rizikos laipsnio investicijų portfelis populiariausias tarp lietuvių investuotojų?

Lietuvos investuotojų portfelio pasiskirstymas, vertinant pagal rizikos laipsnį, yra labai tolygus, t.y. saugių ar ypač agresyvių portfelių yra po lygiai. Tačiau vertinant moterų ir vyrų portfelius, pamatėme, jog vyrai yra linkę formuoti rizikingesnius portfelius (100% rizikingų portfelių vyrų tarpe yra 1.6 karto daugiau nei 100% saugių), moterys atvirkščiai – saugesnius (dvigubai daugiau moterų renkasi 100% saugų portfelį nei 100% rizikingą).

REKLAMA
REKLAMA

3. Kokie yra Lietuvos investuotojų lūkesčiai?

Tyrimo rezultatai rodo, jog daugiau nei pusė respondentų, pagal metinę investicijų grąžą, tikisi patekti tarp 20% geriausių pasaulio investuotojų. Net ketvirtadalis tikisi „nenusileisti“ geriausiam pasaulio investuotojui Warrenui Buffettui bei viršyti 12% vidutinės metinės grąžos ribą. Peršasi elementari išvada, jog bent jau ketvirtadalis Lietuvos investuotojų galimai yra susiformavę realybės neatitinkančius investavimo lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų