REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietkabelis“ įspūdingai laimėjo Alytuje

Panevėžio „Lietkabelio“ (8-5) krepšininkai atlaikė ankstyvą Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ (4-10) smūgį pirmame kėlinyje ir, panaikinę 17 taškų deficitą, iškovojo svarbią pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Panevėžio „Lietkabelio“ (8-5) krepšininkai atlaikė ankstyvą Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ (4-10) smūgį pirmame kėlinyje ir, panaikinę 17 taškų deficitą, iškovojo svarbią pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

REKLAMA

Nerezultatyviose rungtynėse panevėžiečiai Alytuje laimėjo 63:54 (9:21, 12:4, 18:13, 17:16).

Su šiuo laimėjimu „Lietkabelis“ nutraukė dviejų pralaimėjimų seriją, taip pat verta paminėti, jog Panevėžio ekipai tai buvo vos antroji pergalė išvykoje iš septynių galimų.

Įdomus reiškinys užfiksuotas ir Alytaus komandoje – šios gretose absoliučiai visus taškus pelnė tik startiniame penkete žaidę žaidėjai, o atsarginių krepšininkų rezultatyvumas siekė nulį taškų.

Nuo pat pirmos minutės mače atsilikinėję panevėžiečiai trečiojo kėlinio viduryje įjungė aukštesnę pavarą ir po Tomo Lekūno dviejų taškų su pražanga ir Gabrieliaus Maldūno dvitaškio pirmą kartą išsiveržė į priekį (37:36).

REKLAMA
REKLAMA

Kėlinio pabaigoje metimą su sirena pataikė Margiris Normantas ir prieš paskutines dešimt minučių panevėžiečiai turėjo taško persvarą (39:38).

Alytiškiai ketvirto kėlinio starte buvo išsiveržę į priekį, tačiau penkis taškus paeiliui pelnė iki tol tylėjęs Željko Šakičius ir rezultatas tapo lygus (44:44). Tada iniciatyvos ėmėsi Tomas Lekūnas – rezultatyviausias rungtynes su „Lietkabelio“ marškinėliais žaidęs puolėjas taip pat pelnė penkis taškus iš eilės ir padėjo savo komandai atsiplėšti 51:46.

REKLAMA

Kai jau atrodė, kad alytiškiams pradės stigti jėgų, dar vieną tolimą metimą pataikė eilines rezultatyvias rungtynes žaidęs Chauncey Collinsas ir rezultatas vėl tapo lygus (51:51).

Tačiau tada vėl spurtavo svečiai ir, likus žaisti dvi minutes, Panevėžio komanda buvo priekyje 58:54.

Per likusį laiką alytiškius dar bandė tempti Ch. Collinsas, tačiau jo metimai skriejo pro šalį ir panevėžiečiai išlaikė pergalingą persvarą.

Įdomu tai, jog „Lietkabelio“ komanda labai ilgai kentė tritaškių sausrą – komanda pro šalį šaudė daugiau nei du kėlinius, o pirmąjį tolimą panevėžiečių metimą trečiajame kėlinyje pataikė Margiris Normantas. Tai jis padarė 16-uoju komandos bandymu.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžiečiai startavo ne tik itin prastu pataikymu, bet ir kova po krepšiu – pirmajame kėlinyje jie nuo „Sintek–Dzūkijos“ vienu metu atsiliko 3:11, tačiau vėliau pagerino šį žaidimo aspektą ir jame įrodė savo pranašumą 38:29.

Verta išskirti ir itin prastą svečių startą – Nenado Čanako auklėtiniai mačą pradėjo itin blankiai, o tuo naudojęsi ir pakiliai dvikovą pradėję alytiškiai netruko susikurti 17 taškų pranašumą dar pirmajame kėlinyje (21:4).

Pirmąjį šių komandų susitikimą spalį Panevėžyje 91:73 laimėjo „Lietkabelio“ komanda.

„Sintek–Dzūkija“: Ch. Collinsas 22 (5 kl.), Adrianas Bowie 12, Egidijus Dimša ir Artūras Jomantas po 8;

„Lietkabelis“: Ž. Šakičius 14, T. Lekūnas 13 (7 atk. kam.), M. Normantas ir Tomas Dimša po 9;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų