REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministrės Romos Dovydėnienės įsakymu pirmadienį paskirtas naujasis kultūros viceministras. Juo tapo kompozitorius Gintaras Sodeika.Viceministro pareigas G. Sodeika pradės eiti nuo balandžio 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

42 metų G. Sodeika yra baigęs Lietuvos muzikos akademiją, profesoriaus Juliaus Juzeliūno kompozicijos klasę. G. Sodeikos kūrybinėje biografijoje - hepeningai, garsinės instaliacijos, instrumentinio teatro žanro kūriniai, kamerinės, vokalinės, chorinės, simfoninės muzikos kūriniai. Nuo 1990 m., dirbdamas kartu su režisieriumi Oskaru Koršunovu, jis sukūrė muziką beveik visiems šio režisieriaus spektakliams. 1998 m. už muziką spektakliui "Roberto Zucco" G. Sodeikai paskirtas Kristoforo apdovanojimas kaip geriausiam metų teatro kompozitoriui.

REKLAMA

G. Sodeikos kūriniai skambėjo Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Anglijoje, Kanadoje. Pastaruoju metu G. Sodeika bendradarbiauja su žymiais Lietuvos muzikantais - pianistais Rūta ir Zbignevu Ibelhauptais bei Petru Geniušu.G. Sodeika yra dailininkų grupės "Žalias lapas" narys ir parodų dalyvis, trijų hepeningų festivalių AN-88, AN-89 ir NI-90 sumanytojas ir kuratorius.

G. Sodeika ne vienerius metus buvo Lietuvos kultūros ir meno tarybos, sprendžiančios kultūros politikos formavimo, jos įgyvendinimo bei finansavimo klausimus, narys bei Kultūros ministerijos muzikos ekspertų komisijos narys.

Nuo 1999 m. G. Sodeika yra Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininkas, nuo 2000-ųjų - Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos prezidentas. G. Sodeika taip pat yra Lietuvos muzikos akademijos elektroninės muzikos studijos vedėjas ir kompozicijos katedros lektorius.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų