• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Operos solistė Joana Gedmintaitė vasarą paprastai priauga kokius 6 kilogramus, bet dėl to nė kiek nesisieloja. „Valgau viską ir maistui nesu išranki. Mūsų šeima, ko gero, labiausiai taikosi prie dukros skonio. Mano svarbiausia mitybos taisyklė - per daug nepersivalgyti, ypač vakare. Ateis sezonas teatre, repeticijos, koncertai ir tie kilogramai kaipmat išsikratys", - juokiasi moteris. Solistės vasaros valgiaraštyje daug daržovių ir beveik visos jos iš savo daržo ar šiltnamio. Mat J.Gedmintaitė su šeima gyvena už miesto, gražiame gamtos kampelyje. Ten augina ir daug gėlių. Ypač ji mėgsta kalijas.

REKLAMA
REKLAMA

Per atostogas Joana turi daugiau laiko šeimininkauti virtuvėje ir namiškiams paruošti ką nors gardaus. Dainininkė prisipažįsta kone į visus patiekalus dedanti smulkiai pjaustytų česnakų, net į kai kurias košes. Labiausiai moteris nemėgsta grikių košės. Gal todėl, kad jos nemažai teko valgyti vaikystėje. Jos dukra Diana ir vyras Gintaras - dideli smaližiai, ypač mėgsta mamos pagamintą tiramisu. „Kai užsimanome ledų, įdedame gardėsį į šaldytuvą, jis sušąla ir išeina skaniausi ledai", - dalijasi patirtimi moteris.

REKLAMA

Joanos Gedmintaitės salotos su fetos sūriu

Jums reikės:

1 didelės gūžės salotų,

1 nemažo ryšelio svogūnų laiškų,

1 ryšelio gražgarsčių lapų,

1 ryšelio krapų, špinatų,

3 vidutinių pomidorų,

100-150 g fetos sūrio,

keleto saulėje džiovintų pomidorų,

kaparėlių arba saulėgrąžų,

graikinių riešutų, kedrų arba alyvuogių aliejaus,

druskos ir pipirų pagal skonį.

Salotų lapus suplėšykite, kitus žalumynus ir pomidorus supjaustykite, fetos sūrį - kubeliais, įberkite smulkintų graikinių, lazdynų arba kedrų riešutų, galite paskaninti saulėgrąžų branduoliais. Viską užpilkite aliejumi. Jeigu dėsite graikinių ar kedrų riešutų, tai ir aliejus turėtų būti atitinkamas, jeigu lazdynų - tiks alyvuogių aliejus. Ruošiant panašias salotas galima improvizuoti ir į jas dėti kas pakliūva po ranka. Svarbiausias žalumynų priedas - mėgstamas sūris.

Prie šių salotų labai tinka paskrudinta duona: balta ar juoda - nesvarbu, gali būti su saulėgrąžomis.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų