REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek pieno
- 1 vienetas juodojo šokolado
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 1 sauja razinų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš pradžių pasiruošiame razinas: apiplikome jas verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti vandenyje. Tuo metu ruošiame tešlą:
3 kiaušinius išplakame su stikline cukraus. Įpilame pusę stiklinės aliejaus ir vėl maišome. Tada dedame dvi stiklines miltų. Įpilame truputį pieno - tešla turi būti grietinės tirštumo. Atskirame puodelyje sumaišome šaukštą miltų ir šaukštelį kepimo miltelių ir tuomet dedame į tešlą.
Išmirkytas razinas dedame į kiaurasamtį, nuplauname ir beriame ant jų šaukštą miltų - razinos taps miltuotos ir tešloje pasiskirstys tolygiai, nesusivels į vieną gumulą, o miltų perteklius išbyrės pro kiaurasamčio skylutes. Tokias miltuotas razinas dedame į tešlą, išmaišome. Kepimo formą patepame trupučiu aliejaus, supilame tešlą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.
Iškeptą keksą išimame iš kepimo formos, įdedame į lėkštę. Į formoje esančią skylę įstatome atitinkamo dydžio stiklainį ar stiklinę. Tuomet ant kekso pilame tirpintą šokoladą, kuris dailiai nubėga į kraštus, o ne į vidų. Išimame stiklainį ir keksą paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų.
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek pieno
- 1 vienetas juodojo šokolado
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 1 sauja razinų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš pradžių pasiruošiame razinas: apiplikome jas verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti vandenyje. Tuo metu ruošiame tešlą:
3 kiaušinius išplakame su stikline cukraus. Įpilame pusę stiklinės aliejaus ir vėl maišome. Tada dedame dvi stiklines miltų. Įpilame truputį pieno - tešla turi būti grietinės tirštumo. Atskirame puodelyje sumaišome šaukštą miltų ir šaukštelį kepimo miltelių ir tuomet dedame į tešlą.
Išmirkytas razinas dedame į kiaurasamtį, nuplauname ir beriame ant jų šaukštą miltų - razinos taps miltuotos ir tešloje pasiskirstys tolygiai, nesusivels į vieną gumulą, o miltų perteklius išbyrės pro kiaurasamčio skylutes. Tokias miltuotas razinas dedame į tešlą, išmaišome. Kepimo formą patepame trupučiu aliejaus, supilame tešlą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.
Iškeptą keksą išimame iš kepimo formos, įdedame į lėkštę. Į formoje esančią skylę įstatome atitinkamo dydžio stiklainį ar stiklinę. Tuomet ant kekso pilame tirpintą šokoladą, kuris dailiai nubėga į kraštus, o ne į vidų. Išimame stiklainį ir keksą paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą